Абсолютно будь-яке пластикове сидіння на унітазі з часом починає набувати жовтого відтінку. Звичайно, все це стає дуже негарною картиною. На обідку накопичується бруд, жир та бактерії. Унітаз потрібно іноді добре мити, а також регулярно стежити за чистотою самого унітазу.

Один із українських блогерів-лайфхакерів назвав та описав топ-5 способів очищення унітазу до ступеня "білого".

Для цього нам потрібні елементарні засоби, які часто є вдома під рукою.

Миття унітазу. Фото: скрін youtube
Миття унітазу. Фото: скрін youtube

Рідина для миття посуду

Вам може здатися, що це дуже простий і очевидний спосіб – так спробуйте! Вам потрібно нанести кілька крапель миючого засобу на губку та ретельно протерти обідок.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Після цього протріть чистою вологою серветкою, а потім витріть насухо. Засіб для миття посуду добре видаляє жир і розщеплює багнюку, але якщо цей метод не спрацював, використовуйте варіанти нижче.

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Столовий оцет

Вам добре відомий цей засіб і з кулінарії, і для прибирання в будинку. Оцет допомагає позбутися неприємного запаху та різних забруднень. Вам потрібно зняти сидіння для унітазу, щоб легко очищати.

Розведіть у тазу в рівних пропорціях оцет та воду. Змочіть у розчині паперові рушники та покладіть їх на обідок так, щоб вони його повністю покривали. Можна зверху ще побризкати розчином. Залишіть серветки на годину і після цього протріть вологою ганчірочкою.

Вода з лимоном, кадр з відео
Вода з лимоном, кадр з відео

Ефірні олії та лимончик

Лимон відомий своїми властивостями, що дезінфікують, він також добре очищає будь-які поверхні від бруду і допомагає позбутися неприємного запаху.

Що стосується сидіння для унітазу, то дійте так: змішайте 100 г лимонного соку і кілька крапель ефірної олії на ваш смак. Перелийте розчин у пляшку з пульверизатором. Тепер обробіть лимонним соком сидіння унітазу та залиште буквально на 15 хвилин. Тепер потрібно промити обідок чистою водою та висушити чистим сухим рушником.

Перекис водню, скріншот з відео
Перекис водню, скріншот з відео

Перекис водню від плям на сидіння для унітазу

Ми часто розповідаємо про те, що перекис водню допомагає впоратися з різними труднощами під час збирання. Вам також варто скуштувати цей засіб у боротьбі проти жовтизни на унітазі. Що потрібно: спочатку наповніть пульверизатор перекисом водню, а потім розпорошіть на обідок та кришку. Зачекайте приблизно 10 хвилин та протріть сухою тканиною.

Крім цього, у сам унітаз можна влити половину склянки перекису водню та засипати 1 склянку харчової соди. Добре пройдіть щіткою по стінках і змийте.

Сода. Фото: скрін youtube
Сода. Фото: скрін youtube

Харчова сода, як засіб для "обмивання"

Порошок соди чудово справляється із забрудненнями на будь-якій поверхні. І точно допоможе відмити до білого стану сидіння для унітазу.

Що потрібно зробити: змішайте в мисці 3 столові ложки харчової соди з невеликою кількістю теплої води. У вас має вийти однорідна паста. Тепер цю пасту потрібно завдати на всі забруднені ділянки. Залиште хвилин на 20 і потім додатково потріть кухонною губкою або старою зубною щіткою. Після цього протріть обідок вологою серветкою з мікрофібри, щоб видалити залишки пасти. Обідок висохне і буде чистим і сяючим.

Нагадаємо, потрібна літрова пляшка та рушник: лікар розкрив метод, як врятувати вашу спину від болю.

Раніше повідомлялося, що два прилади крадуть електроенергію будинку – потрібно вимкнути негайно.

Також, як налагодити зв'язок зі своєю інтуїцією: прості поради.