Система травлення людини є складним механізмом, який, зокрема, працює над необхідністю перетворення їжі в поживні речовини, необхідні для життєдіяльності організму.

Питання про вживання води під час їди часто стає предметом дискусій. Дієтолог Світлана Джасвал прокоментувала, чи може споживання води негативно впливати на процес травлення.

Їжа. Фото: скрін youtube
Їжа. Фото: скрін youtube

Одним із поширених побоювань щодо вживання води під час їжі є те, що вода може розводити шлункову кислоту, що погіршує кисле середовище у шлунку, яке необхідне для ефективного травлення.

Проте наукові дані заперечують ці припущення. Дослідження показали, що споживання питної води при їжі практично не змінює показники рН у шлунку. Кислотність, що грає ключову роль у процесі перетравлення їжі, майже не залежить від кількості рідини, що споживається.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими
Показати ще

Їжа при похміллі. Фото: скрін youtube
Їжа при похміллі. Фото: скрін youtube

Набагато важливіше, які саме напої людина вибирає для вживання під час їжі. Чиста вода є найкращим варіантом для гідратації, оскільки вона доповнює їжу, не порушуючи роботу травної системи. Додавання свіжого лимонного соку у воду не тільки робить її смачнішою, але й сприяє кращому засвоєнню заліза і кальцію з їжі, одночасно забезпечуючи організм вітаміном С.

Нагадаємо, рецептори радіють, а організм страждає: щоденний продукт може довести до лікарняного ліжка.

Як повідомляв "Знай.ua", чому ви не робили цього раніше? Медики розповіли про чудеса ранкової склянки води з лимоном

Знай.uа писав, їжте цей шкідливий продукт частіше і ваш тиск знизиться: вчені порадували ласунів