Не секрет, що багато хто з нас стикається з дуже неприємним запахом, коли знімають взуття після тривалого носіння. Навіть при купівлі дорогої шкіри пари взуття проблема неприємного аромату може не вирішиться.

Саме тому потрібно розпізнати причини та знайти найкращі способи їх усунення.

Про те, як це зробити, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфгаками у соціальних мережах.

Взуття, фото - centrmed
Взуття, фото - centrmed

Причини неприємного "аромату"

Щоб позбавитися наслідків, в першу чергу необхідно визначити, чому неприємний аромат проявляється. Є кілька основних причин:

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Погана гігієна. Якщо рідко змінювати шкарпетки та ігнорувати елементарні норми гігієни, то подібна проблема почне проявляти себе навіть при носінні якісного взуття.

Хвороби. Не варто відразу думати про низьку якість взуття або інші причини. Часто причиною неприємного запаху є грибкові захворювання. Не слід виключати проблеми з вегетативною системою, оскільки порушується робота потових залоз.

Погана якість взуття та шкарпеток. Є матеріали, через які нога не дихає, через що проявляється неприємний аромат через підвищену вологість.

Віковий період. Часто неприємний аромат проявляється у підлітків через зміну роботи вегетативної системи. Тому підліткам слід ретельніше дбати про гігієну та застосовувати різні засоби, що запобігають виникненню цієї проблеми.

Правильний догляд. Запах обов'язково з'явиться, якщо відмовлятися від банального догляду.

Взуття. Фото: скрін youtube
Взуття. Фото: скрін youtube

Початок боротьби

Насамперед важливо визначити, що саме є причиною неприємного аромату. Якщо проблема проявляється тільки з певною парою взуття, значить, необхідно задуматися про її повну заміну. Коли відомо, можна вирішувати проблему.

Чайний пакетик, скріншот: Youtube
Чайний пакетик, скріншот: Youtube

Пакетики чаю

Це один із найпростіших способів, що доказав свою ефективність. Подібний прийом слід використати всім, хто активно займається спортом. Після зали з'являється неприємний аромат, а взуття доводиться складати до сумки. Щоб цього уникнути, достатньо покласти чайний пакетик у взуття.

Чай добре нейтралізує запахи, тому метод можна сміливо використати. Фахівці рекомендують купувати недорогий чай, він чудово справляється зі своїми завданнями. Мінус методу полягає в тому, що чайні пакетики доведеться міняти щодня.

Мазь "Зірочка", скріншот: YouTube
Мазь "Зірочка", скріншот: YouTube

Мороз

Низькі температури нейтралізують неприємне пахощі.

Є два варіанта:

Надіслати взуття в морозильну камеру. Звісно, ​​якщо у морозильній камері є інші продукти, від такого способу краще відмовитись. Якщо на вулиці мороз можна винести взуття на кілька годин.

Низькі температури сприяють нейтралізації різноманітних ароматів. Устілки попередньо рекомендується витягти та морозити окремо.

Мазь "Зірочка", скріншот: YouTube
Мазь "Зірочка", скріншот: YouTube

Мазь "Зірочка"

В аптеках все ще продається мазь "Зірочка". З взуття необхідно витягти устілки і обробити цією маззю всі поверхні. Цей метод можна назвати профілактичним, його сенс застосовувати один раз на тиждень.

Нагадаємо, рецептори радіють, а організм страждає: щоденний продукт може довести до лікарняного ліжка.

Раніше повідомлялося, чи можна спати разом із котиками та собачками? Вчені пояснили, на що впливають пухнастики.

Також, потрібна літрова пляшка та рушник: лікар розкрив метод, як врятувати вашу спину від болю.