Настав сезон посадки картоплі, і багато українських городників уже почали поспішати з цим процесом, адже погода у квітні цього року особливо сприятлива.

Однак для отримання багатого та якісного врожаю слід приділити належну увагу правильному вибору сортів та підготовці ділянки. Досвідчені садівники радять змішувати ранні, середньостиглі та пізні сорти картоплі. Це забезпечить рівномірне дозрівання та можливість збирати врожай навіть двічі за сезон.

Добриво для картоплі, скріншот: YouTube
Добриво для картоплі, скріншот: YouTube

Ранні сорти, що дозрівають за 40-50 днів, дають значні врожаї, але їх бульби гірше зберігаються. Важливо регулярно оновлювати сорти, висаджуючи нові зразки або картопля, вирощена з нового насіння.

Не варто використовувати для посадки картоплю, вирощену в кліматичних умовах, значно відмінних від ваших. Наприклад, бульби, отримані Півдні країни, можуть погано приживатися північ від чи заході.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Крім того, необхідно регулярно міняти ділянку під картоплю, адже земля виснажується, накопичує шкідників, що призводить до зниження врожайності з роками. Оптимальні попередники – огірки, буряк чи гарбуз, а ось після помідорів чи соняшників садити картоплю не варто.

Добриво для картоплі, скріншот: YouTube
Добриво для картоплі, скріншот: YouTube

Окрему увагу слід приділити підготовці ґрунту. Картоплі потрібна родюча, вологолюбна земля. Обов'язково також щорічне або, принаймні, раз на два роки внесення добрив.

Але не всі сорти картоплі добре підходять для вирощування. Найгіршими вважаються такі, як "Загадка" - вона схильна до захворювань і з гіршими смаковими якостями, або "Невський стандарт" - відносно стійка до вірусів, але погано переносить ушкодження паростків.

Хоча досвідчені городники і зазначають, що немає поганих сортів як таких, а є лише неправильний підхід до вирощування.

Нагадаємо, не надумай ламати - втратиш урожай: як правильно обрізати кущі малини навесні

Як повідомляв "Знай.uа", як правильно посадити зубчики часнику: "золоті" правила весняної посадки

Знай.ua писав, цей аптечний препарат зробить з розсадою те, чого ви так давно хотіли: в чому суть лайфхака