Дуже хороша господарська справа – мати вдома "господарське" мило. Суть у тому, що це дешевий засіб, який вирішує безліч побутових проблем, якщо знати, як його застосовувати. Багато господинь використовують господарське мило не тільки для прання речей, але й для чищення різноманітних поверхонь та навіть меблів.

Але деякі господині знають, що господарське мило є відмінним засобом боротьби з брудом і нагаром на посуді. Воно може допомогти відчистити сковороду від застарілого бруду. А для цього господарське мило треба "засмажити" на сковороді.

Про це "трюку" розповів один із українських блогерів, який часто ділиться цікавими побутовими порадами у соціальних мережах.

Смажене мило, скріншот: YouTube
Смажене мило, скріншот: YouTube

Як почистити сковороду зсередини

Щоб добре почистити сковороду: беремо шматок господарського мила та натираємо його на дрібній тертці; мильну стружку рівномірно насипаємо на сковороду і додаємо трохи води. Її потрібно небагато, щоб вона ледве покривала мило; включаємо вогонь і чекаємо, коли мило розчиниться і перетвориться на однорідну масу. На це піде приблизно 10 хвилин. Вимикаємо вогонь; коли миюча рідина охолоне, відтираємо нагар і бруд на сковороді.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як почистити сковороду зовні

Господарське мило допоможе почистити сковороду та зовні, але, звичайно, не за допомогою смаження чи кип'ятіння.

Щоб почистити сковороду зовні, потрібно також натерти господарське мило та розчинити його у теплій воді. Розчин має нагадувати густу кашу.

Потім взяти кілька столових ложок соди та погасити їх оцтом, додати цю суміш до розчину господарського мила та ретельно перемішати.

Як очистити сковорідку від нагару. Фото: скрін youtube
Як очистити сковорідку від нагару. Фото: скрін youtube

Перевернути сковороду і нанести суміш на брудну поверхню. Залишити на 15-20 хвилин.

Після цього потрібно взяти щітку та ретельно відчистити бруд. Якщо з першого разу не вдалося його прибрати, можете повторити цю процедуру ще раз.

Нагадаємо, вчені виявили ще одну корисну властивість чайного гриба: для тих, хто вирішив схуднути.

Раніше повідомлялося, більше ти не соромитимешся свого туалету: хитрі способи "видалення" жовтизни з унітазу.

Також, як покращити родючість ґрунту без гною: цей засіб просто валяється у нас під ногами.