У світі людина вживає близько 10–15 р солі щодня, у своїй добова норма становить лише 5–6 р.

Незалежно від того, морська це сіль або вирощена в спеціальних умовах, приблизно на 40% вона складається з натрію. У великій кількості цей елемент шкідливий для організму.

Надлишок солі впливає і на внутрішній стан систем та органів, і на зовнішній вигляд людини, та на її самопочуття. Тому важливо знати ознаки та особливості цього явища.

Спрага

Якщо в день ви п'єте більше трьох літрів води - це явна ознака зневоднення. Таким чином, мозок посилає сигнал, що організму не вистачає рідини. Сіль має властивість вбирати вологу з клітин організму, що згодом веде до порушення його роботи та постійної спраги.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Вага стоїть на місці

Вже давно сидите на дієті, але стрілка терезів, схоже, не збирається повзти вниз? Можливо, ви вживаєте в їжу занадто багато солі, яка затримує воду в організмі!

Але спробуйте обмежити сіль - адже всі ваші старання здорового способу життя при надлишку солі просто марні.

Набряклість

Дуже характерний симптом, який особливо явним стає ближчим до вечора. Не залишай його поза увагою, завжди краще вчасно звернутися до фахівця. Крім набряків, може також спостерігатися здуття живота.

Біль в м'язах

У людей, які зловживають сіллю, часто виникають хворобливі відчуття в м'язах.

Дратівливість

Надлишок солі в організмі вкрай негативно впливає на периферичну нервову систему, що в результаті призводить до роздільності. Також через той самий надлишок натрію розширюються кровоносні судини головного мозку, виникають головні болі.

Чим можна замінити сіль у стравах?

При приготуванні їжі можна спробувати замінити сіль травами, спеціями та іншими натуральними приправами. У будь-якому випадку, завжди потрібно пам'ятати про баланс, недолік також небезпечний як і надлишок.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як в інших країнах звикли підтирати попу і чомусь на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі.

Раніше ми повідомляли, що на рахунку близько 20 операцій: 28-річна дівчина все життя воює з важкою особливістю.