Багато хто буде шокований, оскільки звикли додавати цю зелень у супи та салати. Але вона не така корисна, як прийнято було думати.

Цією зеленню виявилася звичайна петрушка. Ця пряна рослина – знахідка для охочих зайнятися оздоровленням свого організму за допомогою натуральних засобів. Її цінують за унікальне поєднання вітамінів та мікроелементів, високу біологічну активність компонентів складу. Проте існують значні мінуси.

Що з нею не так?

Фахівці стверджують, що незважаючи на всі свої корисні властивості, петрушка може дуже нашкодити.

Виявилося, що, якщо заправити салати та інші страви традиційним майонезом, сметаною чи олією, то петрушка непомітно перетворюється на отруту, оскільки починає виділяти нітрати.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Так що якщо і хочеться з'їсти страву з петрушкою, варто додавати її лише в самому кінці приготування, безпосередньо перед подачею страви.

Головне правило — не залишати готову страву з петрушкою більше ніж на півгодини, перш ніж вжити.

Цю зелень, як і будь-яку іншу, краще різати, а не рубати: саме так збережеться користь у повному обсязі, адже ефірні олії можуть постраждати через інтенсивне подрібнення.

Незважаючи на те, що користь та шкода петрушки не співвідносні, слід мати на увазі, що надмірне споживання цієї зелені може призвести до ряду небажаних наслідків.

До речі, надмірне вживання пряної рослини призведе до надлишку миристицину – активного елемента ефірної олії. Передозування цієї сполуки спричиняє нудоту, запаморочення, галюцинації.

Негативно діє петрушка стан хворих, мають патології нирок. Її з'єднання дратівливо впливають на чутливі клітини паренхіми цього органу. Протипоказання для використання петрушки в раціоні та для лікування – нефрит, гострий цистит, подагра, гіпокальціємія, а також при сечокам'яній хворобі, якщо розмір каменів перевищує 5-6 мм, оскільки петрушка може спричинити рух каменів у нирках.

Зокрема, зелень не рекомендована при вагітності, оскільки вона суттєво підвищує тонус маткової мускулатури та може спровокувати передчасні пологи чи викидень.

Нагадаємо, як в інших країнах звикли підтирати попу і чомусь на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі.

Раніше ми повідомляли, що на рахунку близько 20 операцій: 28-річна дівчина все життя воює з важкою особливістю.