Крупа - доступний продукт, у складі якого складні вуглеводи, які позитивно впливають на самопочуття. Експерти назвали три види найкорисніших каш. Про це пише портал medicalanswers.

За відсутності протипоказань у раціоні кожної людини обов'язково мають бути присутніми крупи. У цій простій страві багато корисних елементів, які необхідні організму. Дієтологи відзначають, що особливо корисними є булгур, кускус та кукурудзяна крупа.

Крупи, скріншот: Youtube
Крупи, скріншот: Youtube

Булгур багатий на вітаміни В, Е, К, а також у ньому чимало інших корисних елементів, наприклад, магній, кальцій, калій і залізо. У крупі є харчові волокна, які допомагають добре очищати кишечник та підвищують метаболізм. Ще така каша сприяє відтоку жовчі, а це корисно для печінки.

Кукурудзяна крупа – джерело заліза, кальцію, фосфору та магнію, а також вітамінів В, Е, А, Н. Страви з цієї крупи здатні знижувати рівень поганого холестерину та перешкоджають розвитку небезпечних захворювань.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

Кускус, за словами експертів, здатний знизити ризик розвитку цукрового діабету, хронічних захворювань серця та навіть онкології. У складі крупи багато селену, що робить її сильним антиоксидантом. Крім того, існує думка, що кускус сприяє нормалізації гормонального балансу та допомагає зміцнити імунну систему.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вчені вигадали, як людям доживати до 120 років: потрібно дотримуватися цієї дієти.

Також наш портал інформував, від яких продуктів потрібно відмовитись раз і назавжди через ризик діабету: це не жарти.

Крім того, ми писали, самі у себе крадете роки життя: харчові звички, які варто поміняти.