Редиска добре переносить холод і дає врожай ще до того, як інші овочі на вашому городі почнуть плодоносити. Редиска також допомагає відлякувати шкідників від інших рослин, що ростуть поблизу.

Цей овоч чудово почувається в компанії багатьох культур. Але найсприятливішими сусідами для нього стануть:

Квасоля та горох

У міру зростання квасоля та горох фіксують азот у ґрунті, покращуючи її здоров'я та прискорюючи ріст прилеглих рослин.

Шпинат

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Редиску і шпинат часто вирощують навесні та восени, коли температура занадто низька для більшості інших овочевих культур. Об'єднання цих двох овочів - відмінний спосіб заощадити місце в саду, а редиска розпушує жорсткий ґрунт, полегшуючи проростання коренів шпинату.

Салат

Догляд за салатом і редисом дуже схожий, а низькоросла редиска не конкуруватиме з салатом за сонячне світло.

Помідори, перець та баклажани

Це повільнорослі культури, для дозрівання яких потрібні місяці. В основному їх збирають влітку та на початку осені. Якщо ви хочете отримати більше врожаю і продовжити вегетаційний період, садіть редис під пасльоновими. Скоріше за все вам вдасться зібрати один або два врожаї редиски до того, як дозріють помідори, а потім восени зібрати другий урожай редиски.

Огірки

Огірки, кабачки та інші представники сімейства гарбузових уразливі для шкідників. Однак дані свідчать про те, що посадка редису поруч із огірками та кабачками може відлякати комах.

Морква

Якщо у вас були проблеми з вирощуванням моркви, спробуйте посадити її разом з редисом. Коли ці овочі ростуть разом, редиска проростає першою і запобігає утворенню кірки на ґрунті, що значно полегшує проростання насіння моркви.

Цибуля

Це одна з найкращих рослин-компаньйонів, яку можна вирощувати для природної боротьби зі шкідниками. Вона посилює зростання більшості інших овочів, включаючи редис.

У жодному разі не садіть поруч із редисом ревінь фенхель, капусту, ріпу, редьку та інші хрестоцвітні.

Грядка. Фото з інтернету

Нагадаємо, Ці сорти картоплі лише усі зіпсують: як ретельно підготуватися до врожаю

Раніше ми розповідали Як покращити родючість ґрунту без гною: цей засіб просто валяється у нас під ногами