Кожному з нас важливо стежити за своєю гігієною, а також тим, які ми використовуємо для цього. Наприклад, мочалки для душу.

Їх потрібно регулярно міняти, а від деяких зовсім відмовитись. У протилежному випадку це може не на жарт вдарити по здоров'ю.

Душ, мочалка: фото nastroy
Душ, мочалка: фото nastroy

Дерматолог, доктор медичних наук Мелісса Піліанг зазначила, що мочалки мають безліч тріщин і пір, а при їх використанні омертвілі клітини шкіри немов застрягають там. У такий спосіб і розвиваються бактерії.

Грибок може спричинити шкірні інфекції, тому дуже важливо стежити за станом губки та регулярно її міняти. За рекомендаціями робити це потрібно раз на півроку.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Мочалка для душа, кадр из видео
Мочалка для душа, кадр из видео

Також актуальне питання в тому, з якого матеріалу краще купити мочалку. Часто користуються махровими, але при контакті з водою бавовна руйнується, а шкіра може навіть пошкодитися через таку тканину. Більше того, таку мочалку складно очистити, оскільки чистиці шкіри залишаються у волокнах.

Ще є мочалки із синтетичних матеріалів, вони стійкі до плям і не мнуться. Також такий матеріал не вбирає воду і не регулює температуру, через що також можуть розвинутися бактерії.

Бамбукові мочалки мають недоліки. Вони жорсткіші за інші, тому можуть пошкодити шкіру, проте її можна прати і обробляти від мікробів.

Душ, вмивання: фото vazhnoznat
Душ, вмивання: фото vazhnoznat

Нагадаємо, що не лікує випадання і не бореться з кінчиками, що січуться: чому не варто витрачати багато грошей на шампунь.

Раніше ми повідомляли, що не жуйте жуйку - це не допоможе: як позбутися запаху перегару за допомогою олії, петрушки чи навіть "дезодоранту".