Ви здивуєтеся, як стара пляшка з пластику може збільшити врожайність в кілька разів. Ні, мова не про ритуальний обряд. Така ємність, якщо правильно нею користуватись, забезпечить зволоження грунту на постійній основі.

Зробіть на дні пляшки ємністю 5 л кілька отворів, після чого закопайте її в землю. Шийка і кришка повинні бути на поверхні ґрунту. Але будьте акуратні – ні лопата ні сама пляшка не повинні зачепити коріння розсади.

Залишилось заповнити пляшку водою. Для цього відкрутіть кришку та вставте у шийку пляшки шланг. Таким чином волога буде рівномірно просочуватися в грунт і зволожувати його найглибші шари.

Пляшка на городі. Фото з інтернету

Справа в тому, що під час звичайного поливу вода залишається лише у верхніх шарах і коренева система, яка знаходиться на глибині, залишається без необхідної вологи. Пляшка у землі забезпечить рослинам необхідну кількість рідини, а отже і гарний врожай. Вода у грунт буде надходити постійно і рівномірно.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також за допомогою пʼятилітрових пляшок можна змайструвати мініпарники для розсади. Треба відрізати верхню частину пляшки, насипати землі і посадити насіння. Так ви створите сприятливі умови для росту і захистите розсаду від впливу погодних умов.

Нагадаємо, Ці сорти картоплі лише усі зіпсують: як ретельно підготуватися до врожаю

Також раніше ми повідомляли Як покращити родючість ґрунту без гною: цей засіб просто валяється у нас під ногами

Вас може зацікавити: Час, місце та волога: топ-5 помилок під час висаджування розсади у відкритий ґрунт