Багато людей вживають каву щодня, це невід'ємний ритуал, який дарує заряд бадьорості та гарного настрою.

Його також часто готують у домашніх умовах, а після заварювання залишається кавова гуща, яку найчастіше змивають у раковину. Виявилося, що так робити не рекомендується.

Кавова гуща, фото infovend
Кавова гуща, фото infovend

Кухонна раковина – це перше місце, куди хочуть викинути кавову гущу, адже це найпростіше і поряд з тим місцем, де безпосередньо варять напій. Однак така дія може мати низку неприємних наслідків.

Саме кавова гуща найчастіше засмічує та ушкоджує труби. Вся справа в тому, що вона поступово осідає на стінках, і так як у гущавині міститься чимало органічних речовин, утворюються згустки, які прилипають до труби всередині.

У запущених випадках зможе допомогти тільки сантехнік, тому не варто регулярно викидати гущавину у раковину. Найкраще місце для її утилізації - це відро для сміття або спеціальна ємність для подібних відпочинків.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Другий варіант - змивати гущу в туалет. Сильний потік води не дозволить її прилипнути до стінок, що запобігатиме засміченню.

Не забувайте, що кавову гущавину можна використовувати як скраба для тіла, добрива для рослин та інших побутових справ.

Нагадаємо, що унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок.

Раніше ми повідомляли, що чайник блищатиме яскравіше зірок: народний "фокус", яким користувалися ще твої бабусі.

Також стало відомо, що довго не мили і ось маєте: 3 способи відтерти пожовклий холодильник.