Багато жінок, бажаючи скинути зайву вагу, сідають на дієту. Контроль раціону це дійсно важливо, але не можна обмежувати себе в юному віці, переконані фахівці.

Вчені з Університету Флориди заявили, що жорсткі дієти у молодому віці здатні підвищити ризик розвитку харчових розладів та алкоголізму у майбутньому.

Дієта, фото freepik
Дієта, фото freepik

У такому випадку працює правило: чим раніше дитина сяде на дієту, тим небезпечнішому ризику вона себе наражає.

Такі люди легко можуть захопитися спиртним і почати неправильно харчуватися. Ці висновки було отримано на основі спостережень за 1340 студентами протягом 10 років.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Дослідження вкотре довело, чим керуються молоді дівчата, коли сідають на дієти. Вся причина в суспільстві та масовій культурі, що стрункість – це красиво, а зайва вага мати соромно, адже він нібито говорить про власну неспроможність та невдачі в житті.

дієта
дієта, pixabay

Вчені шокували тим, що деякі дівчатка стали серйозно обмежувати себе в їжі вже у 3 роки, але з іншого боку, дорослі люди дійшли цього після 26 років.

"Молодий вік під час початку дієти передбачає великі проблеми у жінок років через 10 після закінчення коледжу. У дівчат, які сідають на дієту в ранньому віці, вже є якісь психологічні проблеми, пов'язані з самоконтролем, які привели до зайвої ваги. А ці проблеми виявляються і при зловживаннях спиртними напоями", - заявила авторка дослідження професор психології Памела Кил.

Дієта, харчування: фото doctorpiter
Дієта, харчування: фото doctorpiter

Нагадаємо, що зайві кілограми більше не потурбують: ТОП-5 найкращих продуктів для схуднення.

Раніше ми повідомляли, який хліб корисніший і чому: тим, хто худне, легко розібратися.