Господині часто використовують харчову соду у побуті, а не лише у кулінарії. Це справді ефективний засіб, який вирішує безліч проблем, але в деяких випадках він може лише нашкодити.

Так як сода є м'яким абразивом, вона може завдати подряпин і пошкодити деякі поверхні. Експерт розповіла, що не можна обробляти цим засобом.

харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел
харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел

Скло та керамічні плити

Сода залишає подряпини на шибках при очищенні, тому замість неї краще використовувати спеціальні засоби або білий оцет. Це стосується і керамічних плит, тільки окрім подряпин, сода залишить на них білу плівку, яку нелегко усунути.

Мармур і дерево

Цей дорогий камінь потрібно тримати якнайдалі від соди, оскільки є ризик того, що вона пошкодить його захисний шар, через що з'являться подряпини. Сода може бути занадто жорсткою для деяких типів дерев'яних меблів і пошкодити обробку.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Позолочені столові прилади та предмети з глибокими тріщинами

Сода геть-чисто стирає золоте покриття і залишає подряпини. Також вона здатна потрапляти у щілини та тріщини, покривати предмети нальотом після висихання.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Нагадаємо, що запах залишився навіть після прання: як ефективно усунути неприємні аромати без хімчистки.

Раніше ми повідомляли, що більше ти не соромитимешся свого туалету: хитрі способи "видалення" жовтизни з унітазу.

Також стало відомо, що від цвілі для дезінфекції і навіть замість порошку: як мило може змінити всю побутову хімію.