Томатний сік має безліч шанувальників завдяки своєму насиченому смаку та поєднанню з певними стравами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПроте навіть такий, здавалося б, корисний напій має свої недоліки.
Експерти зі здорового харчування рекомендують робити томатний сік самостійно, тому що в покупному варіанті занадто багато цукру. Спочатку варто перерахувати корисні властивості цього напою. Серед них низька калорійність та високий вміст калію.
"Це найкращий сік для харчування серцевого м'яза. Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам та літнім людям. Низький глікемічний індекс автоматично вносить томатний сік у список продуктів для діабетиків", - додав фахівець.
Однак деяким людям надмірне вживання томатного соку може завдати великої шкоди. Це стосується тих людей, які мають гострий панкреатит і гастрит. Якщо поєднувати цей напій із крохмалистими продуктами, такими як картопля, рис та хліб, можуть виникнути камені у нирках.
Якщо ви не маєте протипоказань, напій краще вживати за півгодини до їди, а для кращого ефекту додати кілька крапель рослинної олії. Але кількість солі варто обмежити, щоб рідина не застоювалася в організмі. Також існує норма споживання соку – на день можна випивати до чотирьох склянок на день.
Нагадаємо, що любите "лікуватися" чаєм з лимоном - є погані новини: чим небезпечний мікс цитрусу та гарячої води.
Раніше ми повідомляли, що ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути із кухні.