Томатний сік має безліч шанувальників завдяки своєму насиченому смаку та поєднанню з певними стравами.

Проте навіть такий, здавалося б, корисний напій має свої недоліки.

Томатний сік, кадр з відео
Томатний сік, кадр з відео

Експерти зі здорового харчування рекомендують робити томатний сік самостійно, тому що в покупному варіанті занадто багато цукру. Спочатку варто перерахувати корисні властивості цього напою. Серед них низька калорійність та високий вміст калію.

"Це найкращий сік для харчування серцевого м'яза. Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам та літнім людям. Низький глікемічний індекс автоматично вносить томатний сік у список продуктів для діабетиків", - додав фахівець.

Популярні новини зараз
Хлопчик, який втратив матір на війні, звернувся до Лубінця з проханням "розібратися" з бабусею-злодійкою: забрала всі гроші дитини МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями
Показати ще

Томатний сік
Томатний сік

Однак деяким людям надмірне вживання томатного соку може завдати великої шкоди. Це стосується тих людей, які мають гострий панкреатит і гастрит. Якщо поєднувати цей напій із крохмалистими продуктами, такими як картопля, рис та хліб, можуть виникнути камені у нирках.

Якщо ви не маєте протипоказань, напій краще вживати за півгодини до їди, а для кращого ефекту додати кілька крапель рослинної олії. Але кількість солі варто обмежити, щоб рідина не застоювалася в організмі. Також існує норма споживання соку – на день можна випивати до чотирьох склянок на день.

Томати. Фото: Youtube
Томати. Фото: Youtube

Нагадаємо, що любите "лікуватися" чаєм з лимоном - є погані новини: чим небезпечний мікс цитрусу та гарячої води.

Раніше ми повідомляли, що ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути із кухні.