Кавова гуща, яка зазвичай залишається після приготування улюбленого напою, може стати відмінним помічником у догляді за домом та дачною ділянкою.

Добриво для городу

Для огірків. Кавова гуща може служити відмінним добривом для огірків, забезпечуючи їх поживними речовинами, такими як калій, марганець, азот, магній, кальцій і фосфор. Вона може бути використана як сухе підживлення або рідке добриво, яке треба залити під корінь.

Для томатів. Кавова гуща також може бути корисною для томатів, допомагаючи виростити здоровий і міцний урожай. Вона може бути застосована як мульча навколо стебел розсади або додана в ямку під час посадки.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Для кімнатних рослин

Кавова гуща може стати відмінним добривом для кімнатних рослин, таких як троянди, папороті, фікуси, пальми, азалії, аспарагус і фіалки.

Принцип використання кавової гущі для кімнатних рослин є аналогічним до того, що застосовується для огірків та помідорів. Залишки кави разом з рідиною можна вилити під корінь рослини, або дочекатися повного висихання шару гущі в горщику, а потім полити водою.

Проте, важливо враховувати, що якщо ви п'єте каву з молоком, таку кавову гущу не можна використовувати для поливу рослин. Молочні бактерії можуть спричинити розвиток цвілі на грунті та рослинах.

В домашньому господарстві

Кавова гуща може бути корисною не лише для саду, а й для вашого дому. Вона може служити ефективним засобом для прибирання та чищення, допомагаючи вам впоратися з різними господарськими завданнями.

Кавова гуща, фото infovend
Кавова гуща, фото infovend

Засіб для миття посуду. Змішайте кавову гущу з миючим засобом та содою, щоб отримати потужний засіб для відмивання старих каструль та тарілок.

Позбавлення від запахів. Покладіть кавову гущу у чисту миску та залиште її в холодильнику, щоб позбутися неприємних запахів.

Чищення зливу у раковині. Залийте кавову гущу з миючим засобом у злив, зачекайте кілька хвилин, а потім прополощіть водою.

Нагадаємо, Це переверне вашу уяву: навіщо підпалювати вдома лавровий лист

Раніше ми розповідали, що Заварку не викидай! Є дачний "фокус", який подарує багатий врожай цибулі