Багато людей по всьому світу страждають від жиру на животі. Його дійсно дуже важко позбутися, просто перестати їсти - не вихід. На цей раз наші читачі можуть дізнатися, чому цей жир може бути небезпечним для здоров'я. Також є стратегії, які можуть стати ефективним засобом боротьби з жиром на животі.

Про це простими словами спробувала розповісти британські дієтолог та нутриціолог Керрі Торренс.

Зайвий жир, скріншот: YouTube
Зайвий жир, скріншот: YouTube

"Коли ми говоримо про жир на животі, ми маємо на увазі зайву вагу, яка накопичується посередині живота. Цей жир, як правило, складається з двох типів: по-перше, це жир, який лежить безпосередньо під шкірою, підшкірний жир - він становить близько 90%, і це жир, який ви можете намацати пальцями; по-друге, вісцеральний або внутрішньочеревний жир, який становить решту 10%. Саме цей жир, який лежить глибоко в животі і накопичується навколо ключових органів, таких як печінка, підшлункова залоза і кишечник, може бути найбільш небезпечним", - розповідає дієтолог.

Коли вісцеральний жир починає накопичуватись, він може стати загрозою для нашого здоров'я, збільшуючи наші шанси на розвиток різних захворювань.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам
Показати ще

Зайвий жир, скріншот: YouTube
Зайвий жир, скріншот: YouTube

Одним із факторів є наша генетика: дослідники вважають, що гени впливають на те, наскільки ефективно ми спалюємо енергію, на нашу поведінку та ризик розвитку ожиріння та пов'язаних із ним захворювань.

Простий спосіб оцінити, чи існує проблема виміряти талію. Експерти припускають, що для жінок обсяг талії понад 80 см, а для чоловіків понад 94 см свідчить про проблему. Жир на животі важко позбутися, оскільки на нього впливає дуже багато факторів. Наприклад, на те, де ви набираєте жир, впливають ваші гени, вік і навіть вага при народженні. Якщо ви жінка не маєте дітей, то у вас менше шансів розвинути високий рівень вісцерального жиру, ніж у мам.

Менопауза – не єдиний період, коли гормони відіграють важливу роль у накопиченні жиру. Жінки з діагнозом синдром полікістозних яєчників також можуть бути схильні до підвищеного накопичення внутрішньочеревного жиру. Але зміни рівня вашої активності, дієти та способу життя можуть бути ефективною стратегією для схуднення живота.

Жінки в менопаузу. Фото: Youtube
Жінки в менопаузу. Фото: Youtube

Прагніть приділяти щонайменше 30 хвилин активності помірної інтенсивності більшість днів на тиждень - прикладом може бути швидка ходьба. Поєднання аеробних і силових тренувань - найефективніший план для позбавлення жиру на животі.

Досягши своєї мети, не здавайтеся - дослідження показує, що всього два 40-хвилинні тренування на тиждень допоможуть вам зберегти стрункий живіт.

Пробіжка, фото: mixsport
Пробіжка, фото: mixsport

Доведено, що зменшення споживання вуглеводів є кориснішим, ніж дієта з низьким вмістом жирів, тому зменшення споживання вуглеводів має бути першочерговою стратегією для приведення вашої талії до ладу. Розчинна клітковина, що міститься в рослинних продуктах, таких як насіння льону та авокадо, особливо корисна для контролю апетиту, здоров'я кишечника та зменшення абдомінального жиру.

Дослідження показують, що люди, які їдять більше за білок, мають нижчий рівень вісцерального жиру. Намагайтеся включати нежирні джерела білка в кожний прийом їжі та перекус, це можуть бути морепродукти, нежирне м'ясо, яйця, молочні продукти та бобові.

Дослідження показують, що кальцій та вітамін D, які ми зазвичай пов'язуємо зі здоров'ям кісток, можуть бути корисними для зниження вісцерального ожиріння. Дослідники вважають, що ці поживні речовини відіграють важливу роль у метаболізмі жирів в організмі. Зверніть увагу на молочні продукти або збагачені рослинні альтернативи, консервовану жирну рибу з кістками та яєчні жовтки.

Те, що ви їсте, - не єдиний спосіб успішно подолати великий живіт, вибір часу прийому їжі також може бути ефективним. Інтервальне голодування передбачає циклічне чергування періодів їди та голодування. Зазвичай люди, що постять, вибирають для себе «вікно», тобто тимчасовий проміжок дня, протягом якого вони з'їдають всі страви і перекушування.

Така схема живлення може мати інші переваги, наприклад, поліпшення чутливості до інсуліну. Ключ до успіху — вибрати тимчасовий проміжок, який відповідає вашому способу життя, але не надто пізно ввечері, оскільки це може порушити сон.

Правильна кількість сну має вирішальне значення для боротьби із жиром на животі. Дослідження показують, що для більшості людей ідеальна тривалість сну – від шостої до восьмої години.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, Квіткова різко відповіла на випади про "схуднення" на 32 кг завдяки лікам для діабетиків.

Раніше повідомлялося, ви не можете схуднути через мікропаразити: маса тіла стрімко зростатиме і спорт не допоможе.

Також, їжте тістечка та забийте на спорт: цей напій допоможе вам схуднути до літа.