Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які стежать за чистотою у будинку, є дуже корисна інформація. Як би не поводилися з підвіконням, згодом він неминуче покриється жовтими та липкими плямами, слідами жиру та залишками клею. За допомогою деяких засобів можна повернути білий колір.

Один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками у соціальних мережах, розповів про найкращі засоби для відбілювання підвіконня.

Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube
Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube

Як відмити пластикове підвіконня засобом для миття посуду

Звичайний засіб для миття посуду – гарний варіант, ніж відбілити підвіконня. Ця речовина добре видаляє жир, бруд та жовті плями, сліди клею та землі, а також кола від квіткових горщиків. На одне підвіконня знадобиться чверть пляшки миючого засобу та тверда щітка.

Засіб для миття посуду щедро нанесіть на підвіконня і спіньте мокрою губкою, залиште на 10 хвилин. Потім ретельно протріть поверхню губкою. Якщо підвіконня дерев'яне - терти його потрібно вздовж волокон. Після очищення протріть чистою губкою. Поверхня стане білою після 2-3 таких обробок.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube
Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube

Як відмити підвіконня перекисом водню

Перекис водню добре видаляє складні плями, особливо жир. Засіб підходить для збирання вікна на кухні. Для очищення нанесіть перекис на губку та ретельно протріть підвіконня. Залишіть на 10 хвилин і протріть чистою ганчіркою. Після обробки перекисом обов'язково провітріть кімнату.

Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube
Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube

Як відмити підвіконня від плям содою

Сода - гарний варіант, як освітлити старе підвіконня і відмити від жовтих плям, залишків клею, скотчу та будматеріалів. Є два способи застосування соди.

Перший спосіб: розсипте соду рівномірно по підвіконню та протріть губкою, щедро змоченою в оцті. Залишіть спінений розчин на півгодини і промийте чистою ганчіркою.

Другий спосіб: змішайте навпіл соду з пральним порошком. Протріть підвіконня вологою ганчіркою і насипте суміш на вологу поверхню. Залишіть на 2 години. Потім протріть щіткою.

Підвіконня, pinterest
Підвіконня, pinterest

Як відбілити підвіконня меламіновою губкою

Меламінова губка – це дуже корисна річ у будь-якому будинку, яку рекомендують досвідчені господині. Вона добре очищає будь-які забруднення в будинку, у тому числі бруд на підвіконні. Користуватися їй дуже просто – намочіть меламінову губку у воді та потріть підвіконня до блиску.

Хімічні засоби для очищення підвіконня

Користувачі форумів на своєму досвіді називають такі варіанти, ніж відбілити підвіконня від жовтих плям:

- "доместос";
- засіб для ванни "Сіліт";
- очищувач для ПВХ;
- засіб для очищення екрана комп'ютера;
- порошок "комет".

Перед застосуванням засобу обов'язково прочитайте інструкцію та надягніть захисні рукавички.

Нагадаємо, смачне та корисне за копійки: які морепродукти заощадять ваш бюджет.

Раніше повідомлялося, руді коти пішли від вікінгів? Так ось, чому вони такі "особливі".

Також, сухий шампунь не тільки для волосся: які плями він виведе швидше за порошок.