Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які в ці травневі дні вже встигли втомитися на своїх дачних та городніх ділянках, є дуже цікава інформація. Не секрет, що овочі потрібно підгодовувати, щоб вони отримували необхідні вітаміни та мінерали для росту та розвитку.

Особливого догляду потребують помідори, тому що вони вимагають збалансованого харчування для формування здорових плодів та рясного врожаю.

Один із українських богерів-дачників розповів, як і коли найкраще підгодовувати помідори. Завдяки таким методам ваш урожай вийде великим та солодким.

Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua
Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua

Коли слід підгодовувати помідори

Підживлювати помідори слід у декілька етапів залежно від їхньої стадії росту. Перше підживлення здійснюється через два тижні після пересадки розсади в грунт, що зазвичай припадає на кінець травня або початок червня.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись
Показати ще

Друге підживлення проводиться у червні, коли рослини починають активно рости. Потім, у період цвітіння та формування плодів, помідори підгодовують у липні та серпні. Важливо стежити за станом рослин і продовжувати підживлення до кінця сезону, щоб забезпечити їх здорове зростання та рясний урожай.

Помідори, фото: Getty Images
Помідори, фото: Getty Images

Чим підгодувати помідори для щедрого врожаю

Якщо ваш ґрунт не дуже родючий, тоді експерти рекомендують використовувати для підживлення мінеральні добрива. Якщо у вас є чорнозем, тоді можна скористатися органічними.

Візьміть 5 грамів монофосфату калію, розведіть його в 10 літрах води, потім полийте помідори під корінь на зволожений грунт (0,5-1 л під кожен кущ). Ще можна використовувати суперфосфат — столову ложку розвести в 1 л гарячої води, потім розчинити в 10 л води і полити свої овочі.

помідори, скріншот з відео
помідори, скріншот з відео

Для підживлення помідорів підійде і деревна зола, її потрібно розсипати під кущ на политу грядку. Вона корисна для овочів, оскільки вона багата калієм, фосфором і кальцієм, які сприяють зміцненню кореневої системи та покращенню плодоношення.

Нагадаємо, запах приємний, і комарів не буде: топ рослин для городу, щоб відлякувати шкідників.

Раніше повідомлялося, буде чистіше, ніж у магазині: робимо домашній засіб для "реабілітації" сковорідки.

Також, заварку не викидай! Є дачний "фокус", який подарує багатий урожай цибулі.