Мед – це не тільки смачний натуральний підсолоджувач, але і справжнє джерело корисних властивостей. Цей магічний продукт природи має антиоксиданти, ферменти, вітаміни і мінерали, а також має антибактеріальні та протизапальні властивості.

Лікар Кріс Завос розповів, що хоч мед і цінний для здоров'я, його слід споживати з помірністю, враховуючи, що це все одно цукор. Надмірне вживання меду може призвести до небажаних наслідків, таких як зайва вага, діабет та карієс.

Добова норма споживання меду залежить від різних факторів, таких як вік, стан здоров'я та дієтичні потреби.

Куркума з медом, фото mirhitrostey
Куркума з медом, фото mirhitrostey

Жінкам рекомендується обмежити споживання меду до шести чайних ложок на день, а чоловікам до дев'яти. Однак важливо пам'ятати, що мед не слід давати грудним дітям до року, тому що він може містити шкідливі бактерії, які їхня ніжна імунна система не зможе боротися.

Популярні новини зараз
Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року
Показати ще

Заміна цукру медом може мати свої плюси для здоров'я, оскільки мед має нижчий глікемічний індекс, ніж звичайний цукор, що означає, що він менш впливає на рівень цукру в крові.

Тим не менш, важливо вживати мед у розумних кількостях у рамках збалансованої дієти, враховуючи його калорійність та потенційні негативні наслідки для здоров'я при надмірному вживанні.

Раніше ми писали про те, що ця добавка перетворює каву на цілюще "зілля": зменшує ризик розвитку небезпечної недуги

Крім того, Знай.ua повідомляв, не тільки смачно, а й економно: як приготувати справжню комбучу вдома.