Без вершкового масла дуже непросто обійтися на кухні, тому багато людей активно вживають цей продукт. Які можуть бути наслідки для організму, розповів лікар Кріс Завос.

Вершкове масло не можна ідентифікувати як суто шкідливий продукт. У ньому містяться важливі для організму жирні кислоти та жиророзчинні вітаміни А, D, Е та К, які позитивно впливають на здоров'я.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

В той самий час від вершкового масла очікується і негативних наслідків. Продукт містить насичені жири, які можуть спровокувати підвищення холестерину і збільшити ризик розвитку захворювань серця.

Щоб нівелювати шкоду та отримувати від продукту лише користь, фахівець радить вживати її в помірних кількостях. Також слід пам'ятати, що якість продукту може змінюватись в залежності від того, як він виготовлявся.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому В Україні хочуть змінити систему соцдопомоги: на що розраховувати людям Вибачте, банк безсилий: у клієнтів "Привату" зникають з карт останні гроші
Показати ще

Так, найбільш здоровим варіантом вважається органічна олія, адже в ній більше корисних речовин, серед яких омега-3 жирні кислоти.

Експерт рекомендує більш активно використовувати в їжу оливкову олію. У ньому високий рівень ненасичених жирів, здатних зменшити рівень холестерину, а водночас знизити ймовірність появи серцевих захворювань.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, мозок буде вдячний: шкідливі звички, яких слід уникати, щоби зберегти його здоровим.

Також наш портал інформував, овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати.

Крім того, ми писали, забудете про походи в аптеку: експерти назвали чай, який допоможе оздоровитись.