Рукола відрізняється великою кількістю вітамінів та корисних речовин.

Це такі мікроелементи, як залізо, мідь, марганець, селен, цинк; макроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, натрій; вітаміни: В1 - В6, В9, А, С, Е, До.

Рукола. Фото: Yotube
Рукола. Фото: Yotube

Вона має горіхово-гірчичний аромат, який здатний надати оригінальності навіть звичайній страві. Свіжий салат з руккола оздоровить та зміцнить ваше здоров'я.

Завдяки великому вмісту вітамінів, макро- та мікроелементів, рукола виступає великим енергетиком. Вона швидко призводить до тонусу організму, підвищує працездатність, нормалізує водно-сольовий баланс і запобігає розвитку онкологічних захворювань.

Популярні новини зараз
ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Не надумайте брати ці яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркеті Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Вміст багатьох вітамінів, зокрема вітаміну С, підтримує імунітет, бореться з мікробами та бактеріями в організмі. Також руколу корисно вживати як при боротьбі з застудою, так і як профілактика.

Рукола. Фото: Yotube
Рукола. Фото: Yotube

Рукола містить антиоксиданти та глюкозиналати, які є чудовою профілактикою раку простати, грудей, легень та підшлункової залози.

Рукола є джерелом каротиноїдів (лютеїну, бета-каротину, зеаксантину), здатних лікувати безліч захворювань очей.

Якщо вживати руколу регулярно, шкіра стає більш пружною, а нігті – міцними. Для зовнішнього застосування з рукола роблять маски, що омолоджують, для обличчя.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують.

Раніше ми повідомляли, що овочевий салат не принесе користі: лікарі пояснили, чому не можна їсти разом огірки та томати.