Ми всі чудово пам'ятаємо, що сода – незамінний "рятівник" на кухні. Її не тільки додають у тісто, але й використовують для чищення та дезінфекції поверхонь. Однак деякі речі краще ніколи не чистити з використанням соди, інакше ви тільки зашкодите їм.

Фахівці з журналу Better Homes & Gardens відзначають, що помірні абразивні властивості харчової соди роблять її не ідеальною для чищення матеріалів, схильних до подряпин.

Жінка прибирає кухню
Жінка прибирає кухню

"Харчова сода є м'яким абразивом, що робить її прекрасною для обережного видалення плям з твердих поверхонь, але коли справа доходить до чищення матеріалів, схильних до подряпин, таких як скло, слід уникати харчової соди. Харчова сода може залишати мікродрапіни на дзеркалах та вікнах, створюючи тьмяний вигляд і завдаючи незворотної шкоди", - йдеться у публікації.

Зазначається також, що сода – ворог для склокерамічної варильної панелі. Сода подряпає поверхню та пошкодить її.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Не можна чистити содою та посуд з позолотою - вибирайте ніжні миючі засоби, такі як мило для посуду, неабразивні губки та тканини з мікрофібри, коли справа доходить до прання цих делікатних речей.

Сода. Фото: скрін youtube
Сода. Фото: скрін youtube

Оскільки сода є лужною речовиною, нею не слід чистити алюмінієве приладдя. В іншому випадку це може призвести до окислення металу, змінивши колір його поверхні. Якщо ви хочете очистити содою алюмінієву каструлю, доведеться дуже швидко після чищення промити її водою, щоб вона не почорніла.

Мармур та кварц теж не люблять соду. Вона може викликати подряпини та зношувати верхній захисний шар мармурових та кварцових поверхонь.

А ще сода – ворог дерев'яної підлоги та меблів. Чистка содою приведе до мікродрапін на дерев'яній підлозі та меблях, стираючи герметик і надаючи дереву тьмяного вигляду.

Нагадаємо, відійдуть навіть найстійкіші плями жиру та крові: секретні лайфхаки прання.

Раніше повідомлялося, як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують.

Також, буряки не купуватимете, адже їх буде повно на городі: що посадити поряд для хорошого врожаю.