Водопровідна вода не завжди відповідає нашим очікуванням щодо якості. Вона може містити різні забруднювачі, бактерії та інші шкідливі речовини, які можуть негативно вплинути на наше здоров'я.

Іноді вода з-під крана не є дуже чистою або безпечною для пиття. На щастя, існує кілька простих способів, які можуть допомогти поліпшити її якість.

вода
вода

Використання фільтрів є найпопулярнішим методом очищення води. Найпростіший варіант - це фільтр-глечик. Його легко використовувати, просто налийте воду в глечик, і фільтр зробить свою роботу.

Вугільний фільтр особливо ефективний, оскільки він здатний видаляти багато шкідливих речовин і поліпшувати смак води.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Відключення води у Києві
Відключення води у Києві

Кип'ятіння - це найпростіший і найдоступніший спосіб очищення води. Прокип'ятіть воду протягом кількох хвилин, щоб убити всі шкідливі мікроорганізми. Після кип'ятіння дайте воді охолонути і настоятися, потім можете її вживати. Кип'ятіння ефективно вбиває бактерії, віруси та інші патогени.

Налийте воду в бутилку та поставте в морозилку на 10 годин. Воду, яка не замерзла потрібно вилити. Лід залишити і почекати поки розтане, і ви отримаєте чисту воду.

Вода / фото: Pinterest
Вода / фото: Pinterest

Візьміть таблетку активованого вугілля (одна таблетка на 1 літр води), загорніть її в марлю і помістіть у воду. Залиште воду з вугіллям на 8 годин. Активоване вугілля поглине багато шкідливих речовин, покращуючи якість води.

Кремній допомагає позбутися бактерій і хлору у воді. Візьміть 10 грамів кремнію на 1 літр води, покладіть його у воду і залиште на 2-3 дні. Головне, не залишайте воду на сонці, оскільки це може знизити ефективність очищення.

Водопровідна вода / фото: Freepik
Водопровідна вода / фото: Freepik

Срібло також може використовуватися для очищення води. Покладіть срібний предмет (наприклад, срібну ложку) на дно ємності з водою і залиште на 8 годин. Срібло допоможе знищити багато шкідливих мікроорганізмів, але не видалить важкі метали.

Нагадаємо, 100-150 гривень за кубометр: як можуть зрости ціни на воду

Вам буде цікаво дізнатися як вивести плями поту та інші з постільної білизни: один засіб позбавить навіть найстійкіших