Досвідчені городники вже з перших днів весни починають замислюватися про те, що вони садитимуть на заміській ділянці влітку. Для цього необхідно не тільки заздалегідь підготувати ґрунт та насіння для розсади, а й продумати, як розмістити різні культури на грядках, щоб вони не гальмували та не пригнічували розвиток інших.

Давайте розбиратися, чому на кущах полуниці після цвітіння немає ягід і що робити з цією проблемою.

Про найпоширеніші проблеми, які не дають кущику полуниці давати плоди, розповів один із українських блогерів-дачників, який часто ділиться корисними порадами у соціальних мережах.

Цвіте полуниця, скріншот: YouTube
Цвіте полуниця, скріншот: YouTube

Чому на кущах полуниці немає ягід?

Нестача сонячного світла

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Якщо ви вирощуєте рослини на затінених ділянках, цвітіння буде слабким і мізерним, а ягоди навряд чи зав'яжуться. Краще пересадити кущі на більш освітлену ділянку.

Надлишок азоту

При надлишку азотовмісних добрив полуниця починає «жирувати» (нарощувати листя) і повністю забуває про свій прямий обов'язок – формування ягід.

Якщо ви помітили, що полуниця активно пішла в зріст, але квіти не з'являються, рясно пролийте полуничні грядки водою, щоб азот швидше вимився з ґрунту.

Розсада полуниці / фото: Freepik
Розсада полуниці / фото: Freepik

Молодий вік

Якщо полуниця була висаджена навесні цього року, то розраховувати на цвітіння та плодоношення не варто. Ягоди з'являться лише наступного року.

Пізня посадка

Якщо ви посадили полуницю торік, а цього сезону вона навіть не зацвіла, можливо, посадка була зроблена із запізненням, і рослини не встигли до зими добре вкоренитися і набратися сил для плодоношення цього року.

Ідеальний час для висадки молодих розеток – кінець липня – початок серпня.

Проблеми в сердечку

Сердечко - ущільнена основа куща заввишки 10-20 мм, від якого знизу відходять корінці, а зверху розетка листя. Якщо при посадці воно опинилося в землі або, навпаки, високо над поверхнею - і в тому, і в іншому випадку рослина віддасть багато сил, щоб вижити і не плодоносити. Серце при посадці має бути на рівні ґрунту.

Якщо воно в землі, акуратно розпушіть ґрунт навколо розеток і випустіть серце на волю. Якщо знаходиться над рівнем ґрунту, присипте його землею.

Нагадаємо, зовсім не міф: відстрочити старість під силу кожному – що має бути в раціоні.

Раніше повідомлялося, розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.

Також, головні погані звички, які викачують із вас гроші та не дають стати багатими.