Смородина є дуже популярним чагарником серед городників. Її ягоди цінують за чудовий смак та велику кількість корисних вітамінів у складі.

Поступово висмоктуючи з ґрунту необхідні речовини та мікроелементи, рослина виснажує його.

Чорна смородина, скріншот відео
Чорна смородина, скріншот відео

Належне внесення добрив стимулює зростання чагарника та сприяє збільшенню кількості та якості врожаю.

Ця культура добре реагує як на органічні, так і на мінеральні добрива, які можна вносити під корінь або позакореневим способом, обприскуючи кущ.

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Чорна смородина, фото Pixabay
Чорна смородина, фото Pixabay

Органічних добрив для смородини є безліч, але розглянемо найдоступніше з них, а саме картопляне лушпиння.

Це найулюбленіша смородиною органічна їжа. Вона містить чимало речовин та мікроелементів, корисних для куща – крохмаль, глюкозу, фосфор, залізо, калій, магній, фтор тощо.

Фосфор сприяє активному розвитку кореневої системи, стимулює цвітіння. Крохмаль, глюкоза і калій додають ягодам соковитості, роблять їх солодшими.

Порічки, скріншот: YouTube
Порічки, скріншот: YouTube

Перед чищенням бульби миють. Потім лушпиння сушать або заморожують. Щоб заощадити місце, можна перед сушінням подрібнити відходи або перемолоти в м'ясорубці.

За 7-10 днів до підгодівлі смородини подрібнюють запаси, поміщають у глибоку ємність і заливають окропом. Вода має покривати лушпиння мінімум на 5-6 см. Через тиждень добриво готове.

Нагадаємо, що розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.

Раніше ми повідомляли про соковиту насолоду: що потрібно смородині для великих та солодких ягід.