Смородина є дуже популярним чагарником серед городників. Її ягоди цінують за чудовий смак та велику кількість корисних вітамінів у складі.

Поступово висмоктуючи з ґрунту необхідні речовини та мікроелементи, рослина виснажує його.

Чорна смородина, скріншот відео
Чорна смородина, скріншот відео

Належне внесення добрив стимулює зростання чагарника та сприяє збільшенню кількості та якості врожаю.

Ця культура добре реагує як на органічні, так і на мінеральні добрива, які можна вносити під корінь або позакореневим способом, обприскуючи кущ.

Популярні новини зараз
Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список "Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це
Показати ще

Чорна смородина, фото Pixabay
Чорна смородина, фото Pixabay

Органічних добрив для смородини є безліч, але розглянемо найдоступніше з них, а саме картопляне лушпиння.

Це найулюбленіша смородиною органічна їжа. Вона містить чимало речовин та мікроелементів, корисних для куща – крохмаль, глюкозу, фосфор, залізо, калій, магній, фтор тощо.

Фосфор сприяє активному розвитку кореневої системи, стимулює цвітіння. Крохмаль, глюкоза і калій додають ягодам соковитості, роблять їх солодшими.

Порічки, скріншот: YouTube
Порічки, скріншот: YouTube

Перед чищенням бульби миють. Потім лушпиння сушать або заморожують. Щоб заощадити місце, можна перед сушінням подрібнити відходи або перемолоти в м'ясорубці.

За 7-10 днів до підгодівлі смородини подрібнюють запаси, поміщають у глибоку ємність і заливають окропом. Вода має покривати лушпиння мінімум на 5-6 см. Через тиждень добриво готове.

Нагадаємо, що розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.

Раніше ми повідомляли про соковиту насолоду: що потрібно смородині для великих та солодких ягід.