Сьогодні супермаркети пропонують продукти на будь-який смак та гаманець. Однак, варто пам'ятати, що не все, що ми там бачимо, варто купувати.

Експерти назвали найбільш небезпечні види їжі, про які краще забути, якщо хочете прожити довго та здоровими.

харчування українців
харчування українців

1. Замінники цукру

Цей продукт може завдати більше шкоди, ніж цукор. Справа в тому, що подібні добавки не містять вуглеводів, ніж обманюють організм. Ці продукти створені спеціально для людей. яким не можна вживати цукор, наприклад, для діабетиків.

Популярні новини зараз
"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

2. Трансжири

Експерти відзначають, що вершкового масла 72,5% просто не буває, тому що його частина точно розбавлена ​​воднем. Краще знайти олію 82,5%, ніж отруювати свій організм трансжирами.

Також уважно читайте склад продуктів та уникайте таких, які містять маргарин, пальмову олію тощо.

3. Вакуумований малосольний оселедець та червона ікра

Оселедець може зберігатися тільки у спеціальних розсолах, а якщо він відсутній, то до риби додали уротропін (антибіотики). Також дивіться термін придатності червоної ікри. Вона не може зберігатися більше ніж 6 місяців.

4. Продукти з ГМО

ГМО-продуктами можуть вважатися консервований зелений горошок і, крім того, кукурудза, а також імпортна картопля і какао. Також препаратом з ГМО може бути арахіс, якому імплантують особливо отруйний ген петунії, а також крабові палички з соєю.

5. Глутамат натрію

Продукти з підсилювачем смаку Е-621, яким є глутамат натрію, є особливо небезпечними для людини, оскільки викликають смакову залежність. Якщо тривалий час вживати продукти з Е-621, згодом втрачається нормальне сприйняття смаку звичайної їжі.

6. Кукурудзяні палички та пластівці з цукром

Ці продукти містять надто багато цукру. Справа в тому, що останній не використовується у виробництві і замінюється на замінники цукру, які дуже небезпечні для людини, при вживанні яких організм ще більше вимагає цукру і швидко настає почуття голоду.

7. Каші та крупи з ароматизаторами

Люди думають, що каші в пакетиках – це правильний та корисний початок дня. Однак, це не так. Усі апетитні запахи утворюються штучним шляхом за допомогою хімічних речовин.

8. Льодяники барбарис

Сьогодні практично не знайти натуральних цукерок, особливо тих, що мають насичений колір та смак. Експерти впевнені, що якщо залишити цукерку барбарис на скатертині, вона пропалить її наскрізь.

9. Смажена картопля у фастфудах

Пам'ятайте, що картопля у фастфудах обробляється антиокислювачами, щоб продукт не втрачав своїх якостей. Вкладіть такий продукт на пару годин і подивіться, що з ним станеться. Він буде просто неїстівним.

10. Ковбаси та шинка

Варена ковбаса і всякі сосиски практично завжди містять сою, а 40% ваги, насправді є салом, жиром і свинячою шкірою. Шинка ж готується особливим чином, туди додають спеціальний гель, який "роздмухує" маленький шматок м'яса.

11. Молоко та майонез

Молочних продуктів із тривалим терміном зберігання просто не буває, а горезвісна асептична упаковка насправді містить антибіотики. Упаковка майонезу також може стати небезпечною для людини, оскільки оцет, який часто кладуть у цей продукт, вивільняє з пластику канцерогени.

12. Свіжі фрукти та овочі не в сезон

Виноград, який не псується дуже довго, швидше за все, оброблений концентрованими антиокислювачами, які не дають грибкам псувати продукт.

Не сезонний болгарський перець також повністю генномодифікований і містить азотисті добрива, пестициди та інші небажані продукти. Полуниця взимку теж не може мати нічого корисного у своєму складі, часто руйнуючи наш організм.

Нагадаємо про 5 видів м'яса, які краще не купувати у магазинах.

Раніше ми повідомляли про довголіття на тарілці: секрети харчування, які допоможуть вам жити довше.