Кава – один із найпопулярніших напоїв у світі. Існує велика різноманітність смаків, ароматів та сортів, які можна приготувати різними способами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле чи знаєте ви, як правильно зберігати каву, щоб зерна щоранку радували вас приємним смаком та ароматом?
Раніше вважалося, що каву не можна зберігати в холодильнику, бо так зерна набиратимуть вологу та поглинатимуть запахи холодильника.
Однак багато господинь переконалися в тому, що охолоджені зерна кави перед помолом допомагають отримати на виході ще більш ароматний та смачний напій.
Секрет такого способу в тому, що при нижчій температурі частинки речовини краще розподіляються при помелі.
Чим нижча температура, тим одноріднішими і дрібнішими при помелі виходять частинки речовини, і в результаті напій отримує ще більш насичений і вишуканий смак.
Можна спробувати перевірити такий трюк, провівши власний досвід. І для цього можна спробувати охолодити обсмажену каву зерна в холодильнику, поклавши їх у закриту упаковку, щоб вони не наситилися запахами інших продуктів.
Ви помітите, що такий спосіб робить смак кави глибшим, а його аромат у рази більш насиченим.
Після цього вам обов'язково сподобається зберігати каву у холодильнику.
Нагадаємо про 5 видів м'яса , які краще не купувати у магазинах.
Раніше ми повідомляли про довголіття на тарілці: секрети харчування, які допоможуть вам жити довше.