Тривалість життя людини залежить від багатьох факторів, включаючи генетику, навколишнє середовище, спосіб життя та доступ до медичної допомоги. Однак дослідження показують, що є певні речі, які люди можуть зробити, щоб збільшити свої шанси на довге та здорове життя.

Про це розповіли "UA Новини".

Генетика і навколишнє середовище безперечно впливають на тривалість життя, але саме наше здоров'я є ключовим фактором, що визначає, скільки ми проживемо.

Від здорового харчування до гарного психічного стану — все, що ми робимо щодня, впливає на наше самопочуття.

Зл\дорове життя. Фото з відкритих джерел
Здорове життя. Фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Які ж додаткові кроки можна зробити, щоб продовжити життя

1. Їжте більше куркуми

Куркума — це чудовий вибір для стратегії проти старіння, оскільки вона містить потужну біоактивну сполуку, звану куркуміном. Вважається, що протизапальні та антиоксидантні властивості цієї прянощі допомагають підтримувати роботу мозку, серця та легенів.Також відомо, що куркума захищає від раку та вікових захворювань, таких як хвороба Альцгеймера та інші форми деменції.

Куркума, скріншот: YouTube
Куркума, скріншот: YouTube

2. Оцініть силу рослин

Західна дієта, що складається з оброблених продуктів, прихованого цукру, високого вмісту жирів та великої кількості м'яса, пов'язана з передчасним старінням та розвитком серцево-судинних захворювань. Хоча веганська дієта є крайнім варіантом рослинної дієти, вона довела свою ефективність у зниженні ризику ожиріння, діабету 2 типу, серцевих захворювань та деяких видів раку, які можуть викликати передчасну смерть.

Веганство, фото:Westend61 / Getty Images
Веганство, фото:Westend61 / Getty Images

3. Зробіть щастя пріоритетом

Щастя безпосередньо пов'язане як з дієтою, так і з вправами, які, як було доведено, запускають "гормон щастя" - серотонін. Управління стресом, пріоритети щодо щастя і час для себе — все це пов'язано з більш довгим життям.

Щастя, скріншот: YouTube
Щастя, скріншот: YouTube

4. Вивчіть другу мову

Це також може сприяти зниженню тривалості життя. Дослідження показало, що ті, хто говорив на двох або більше мовах протягом багатьох років, затримували початок хвороби Альцгеймера, в деяких випадках до п'яти років.

Нагадаємо, який популярний напій швидко та ефективно допоможе скинути зайві кілограми.

Як повідомляли раніше, яка їжа може несподівано вкоротити людині віку.

Як писав "Знай" раніше, медики виявили несподівану користь шоколаду для здоров’я людини.