А ви знали, що звичайна чайна заварка – універсальний та корисний для городу продукт?

Заварка може принести користь квітам завдяки азоту, фосфору, калію та залізу у її складі. У ній також міститься кальцій, магній, марганець, мідь та цинк, які є важливими мікроелементами для представників флори.

Чай каркаде. Фото: youtube
Чай каркаде. Фото: youtube

Вона не лише удобрює ґрунт, а й допомагає боротися з деякими захворюваннями рослин та захищає їх від шкідників.

Так, заварка із зеленого чаю вбереже від грибкових інфекцій.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

А ще заварка просто виконає роль компостного активатора. Додайте її в компостний ящик, щоб прискорити процес розкладання органічних відходів і поліпшити якість компосту.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Чайна заварка від комах

Заварювання відмінно підходить для боротьби з комахами в будинку чи ділянці. Важливо відзначити, що засіб абсолютно безпечний як для людей, так і домашніх тварин.

Для цього методу використання необхідно заварити міцний чай. Краще використовувати чорний або зелений, оскільки в них концентрація танінів набагато вища. Саме цей компонент відлякує комах і змушує їх тікати з жаху від рослин.

Чай каркаде. Фото: youtube
Чай каркаде. Фото: youtube

Відлякати мурах із її допомогою теж можна.

Змішайте чайну заварку з водою в рівних пропорціях і налийте отриманий розчин у місця проживання. Таніни надовго перекриють їм шлях у ваш сад чи будинок.

Заварка чаю. Фото freepik
Заварка чаю. Фото freepik

Нагадаємо, що розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.

Раніше ми повідомляли про соковиту насолоду: що потрібно смородині для великих та солодких ягід.

Також стало відомо, як не зіпсувати салат: вирощуємо редис без гіркоти.