Для того, щоб виріс солодкий коренеплід, слід додавати у ґрунт добрива та тримати відповідний мікроклімат, який сприяв би зростанню здорового та соковитого овочу.

Буряк любить багату органікою та добре розпушену землю. Готувати місце під висадку потрібно з осені, вносячи в ґрунт перегній.

Буряк, фото napensii
Буряк, фото napensii

Якщо грунт глинистий, засипте піщані грядки і добре перекопайте. Гіркою на смак може бути буряк, який росте на щільній землі.

Також на смак буряків впливає підживлення. Цукровість можна підвищити, зокрема, сіллю. Для цього рослини під час зростання поливають розчином чайної ложки солі у відро води. Це норма на квадратний метр.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Хороший результат дасть настій коров'яку та деревна зола (3 склянки на квадратний метр). Остання, до речі, зменшує кислотність ґрунту – це на користь буряків.

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Рослина дуже вимоглива до вологи на початку сезону та при зростанні коренеплодів. Якщо води буде мало, буряк виросте гіркою.

У коренеплодах буряка в залежності від сорту міститься від 4% до 11% цукрів. Але ці цифри виходять за правильної агротехніки вирощування. Жодних надприродних пристроїв для поливу буряків не потрібно. Він, в принципі, посухи не боїться: потужне коріння призначене для вилучення вологи з глибини. Тому в суху погоду достатньо поливати бурякову грядку раз на три дні.

Нагадаємо, що розсада віддячить щедрим урожаєм, якщо "з'їсть" літр кефірного добрива: рецепт.

Раніше ми повідомляли про соковиту насолоду: що потрібно смородині для великих та солодких ягід.

Також стало відомо, як не зіпсувати салат: вирощуємо редис без гіркоти.