Будь-яка ковбаса не є продуктом здорового харчування, але є небезпечні види цього продукту, яку вживати категорично не рекомендують.

Ковбаси, які часто з'являються на столах більшості українців, слід якщо не виключити, то мінімізувати з раціону. Такого висновку дійшли дієтологи.

На першому місці в антирейтингу знаходяться кров'яна та ліверна. Справа в тому, що їх виробляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своє чергу сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям із хворобами серця, печінки чи нирок.

Ліверна ковбаса. Фото: Youtube
Ліверна ковбаса. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Кодони не 1991-й, а 2022: мольфар розповів про те, які українські землі залишаться в окупації ще роками Кожен десятий робить це замість сексу: дослідники показали невтішну статистику На руки не дадуть, але можна отоварити: пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень – на що дозволять витратити Торкнеться всіх, хто має свою квартиру чи будинок: українців почали викликати до податкової – з чим це пов'язано
Показати ще

Сиркопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. У ньому багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.

Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube
Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube

Найкорисніша ковбаса

Сиров'ялена ковбаса може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили з м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів. На думку експертів із харчування, щодо безпечної можна назвати сиру, з м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.

Сиров'ялене м'ясо. Фото: Youtube
Сиров'ялене м'ясо. Фото: Youtube

Нагадаємо, що любите "лікуватися" чаєм з лимоном - є погані новини: чим небезпечний мікс цитрусу та гарячої води.

Раніше ми повідомляли, що ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути із кухні.

Також стало відомо, що проблеми зі шлунком, зайва вага та інші наслідки: кому заборонено їсти молочні каші, особливо на сніданок.