У літній сезон комарі можуть стати справжнім випробуванням як на відкритому повітрі, так і в приміщеннях. Багато людей намагаються уникати хімічних засобів захисту і шукають альтернативні методи. Ділимося з вами корисними лайфхаками, які допоможуть природним чином уберегтися від цих настирливих комах.

Ялівець

Ялівець має приємний сосновий аромат, який комарам не до вподоби. На відкритому повітрі ви можете використовувати його гілки, розташувавши їх навколо місця відпочинку. У приміщенні ефективним буде використання ефірної олії ялівцю. Просто нанесіть декілька крапель на відкриті ділянки шкіри, і комарі будуть триматися від вас подалі.

Ялівець / фото: скріншот Youtube
Ялівець / фото: скріншот Youtube

Ваніль

Популярні новини зараз
Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Ваніль не лише має приємний запах, але й ефективно відлякує комарів. Простіше всього використовувати ванілін. Ви можете створити домашній засіб, додавши ванілін або ефірну олію ванілі до свого улюбленого лосьйону або крему для тіла. Нанесіть цю суміш на шкіру, щоб забезпечити ефективний захист від укусів.

Лимон. Фото: скрін youtube
Лимон. Фото: скрін youtube

Цитрусові та чайне дерево

Лимонний сік у поєднанні з ефірною олією чайного дерева може стати потужним природним засобом від комарів. Ця суміш діє як захисний бар'єр, ефективно відлякуючи комах. Для приготування засобу змішайте сік одного лимона з кількома краплями ефірної олії чайного дерева і нанесіть на відкриті ділянки шкіри.

Ці прості і доступні методи допоможуть вам насолоджуватися літніми вечорами без неприємних укусів комарів. Натуральні засоби захисту не тільки ефективні, але й безпечні для вашого здоров'я та довкілля. Спробуйте ці лайфхаки і забудьте про настирливих комах!

Нагадаємо, Поставте ці квіти в потрібне місце і енергія фен-шуя проникне у ваше життя

Раніше ми розповідали, Не викидайте чайну заварку: як вона допоможе всім на городі і навіть позбавить від шкідників

Також, Прибрати квартиру без наслідків для здоров'я: як це зробити екологічно