Печінка – один з найважливіших органів в нашому організмі, який відповідає за детоксикацію, вироблення жовчі та метаболізм. Але що робити, якщо вона перевантажена і потребує допомоги? Ми підібрали для вас п'ять продуктів, які допоможуть очистити печінку і відновити її роботу на всі 100%.

Гарбуз - природний гепатопротектор

Гарбуз – це справжній суперфуд для вашої печінки. Він однаково корисний у вареному та печеному вигляді. Гарбуз має гепатопротекторну властивість, яка допомагає відновлювати клітинні мембрани гепатоцитів та регулювати обмін холестерину. Крім того, гарбузова клітковина діє як м'який жовчогінний і протизапальний засіб, що додатково підтримує здоров'я печінки.

Нарізка гарбуза. Фото: скрін
Нарізка гарбуза. Фото: скрін

Буряк

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Буряк – це справжнє джерело вітамінів і мінералів, які необхідні для здоров'я печінки. Він містить вітаміни А, групи В і фосфор, які є будівельними матеріалами для клітин печінки. Регулярне вживання буряка допомагає підтримувати печінку в оптимальному стані і сприяє її відновленню.

Бурякова ікра, фото lefood
Бурякова ікра, фото lefood

Червоні Ягоди

Червоні ягоди, такі як полуниця, малина та вишня, багаті на каротин, аскорбінову кислоту та харчові волокна. Ці поживні речовини стимулюють ріст і регенерацію клітин печінки – гепатоцитів. Включіть червоні ягоди в свій раціон, щоб допомогти печінці відновитися після навантажень.

Зелений Чай

Зелений чай містить танін, кофеїн та вітамін С, які сприяють протизапальній дії і мають потужний антиоксидантний ефект. Вживання зеленого чаю допомагає знизити рівень окислювального стресу в клітинах печінки, захищаючи їх від пошкоджень і сприяючи детоксикації організму.

Куркума

Її ефірні олії та речовина куркумін захищають гепатоцити від токсинів і перешкоджають окислювальному стресу. Додавайте куркуму до своїх страв, щоб забезпечити додатковий захист і підтримку для печінки.

Куркума, скріншот: YouTube
Куркума, скріншот: YouTube

Включивши ці п'ять продуктів у свій раціон, ви зможете допомогти печінці відновитися і працювати ефективніше. Дбайте про своє здоров'я і нехай ваша печінка завжди буде в чудовій формі!

Нагадаємо З кристаликами льоду та купою інгредієнтів: як виявити неякісне морозиво з магазину

Раніше ми розповідали, що Ви заварюєте чай неправильно – що потрібно робити з паперовою біркою, щоб не зіпсувати смак