Бойлер – незамінна річ у кожному домі, але він також один із найбільш витратних електроприладів. Як користуватися водонагрівачем так, щоб не переплачувати за електрику? Експерти YASNO діляться корисними порадами, які допоможуть знизити витрати на електроенергію без шкоди для вашого комфорту.

В середньому для сім'ї з трьох осіб бойлер нагріває близько 6 кубометрів води і витрачає до 200 кВт-год на місяць. Це чимало, але є способи зробити його використання більш економним.

Маленький водонагрівач
Маленький водонагрівач // keramis.com.ua

Вибір бойлера: що потрібно знати?

Об'єм бойлера: Якщо ви лише на етапі вибору водонагрівача, важливо правильно визначитися з його об'ємом. Наприклад, для родини з двох-трьох осіб недоцільно купувати модель на 100 літрів – це призведе до зайвих витрат.

Клас енергоефективності: Завжди обирайте моделі з класом ефективності А/А+ та вище. Це дозволить зекономити на споживанні електроенергії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн Наказ – гасити: в Україні відключають житлові будинки від критичної інфраструктури "Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному
Показати ще

Поради щодо зниження витрат на електроенергію

Відрегулюйте температуру нагрівання

Встановіть температуру нагрівання води на рівні 55 градусів. Це оптимальна температура, яка забезпечить комфорт і знизить енергоспоживання.

Чистіть бойлер регулярно

Вчасно видаляйте накип всередині бойлера. Накип знижує ефективність роботи водонагрівача, змушуючи його споживати більше електроенергії.

Використовуйте "розумні" розетки

Програмуйте автоматичне вмикання та вимикання бойлера в потрібний час за допомогою "розумної" розетки. Якщо у вас є двозонний лічильник, використовуйте електроенергію вночі (з 23:00 до 7:00), коли тарифи значно нижчі.

Не вимикайте бойлер з мережі

Постійне вимикання бойлера може призвести до підвищеного споживання електроенергії на повторний підігрів води. Краще підтримувати температуру води стабільною.

Нагадаємо, Цього в інструкціях не пишуть, а ви наближаєте поломку: неочевидні правила використання мікрохвильової печі

Раніше ми розповідали: Покращуємо прання: 8 простих та бюджетних способів

Також, Як заощаджувати на засобі для миття посуду: ці "інгредієнти" є у кожного будинку