Через відсутність світла та води в умовах війни українці можуть опинитися в ситуації, коли неможливо буде помитися.

Це викликає занепокоєння, адже тривала відмова від гігієни небезпечна для здоров'я. За словами лікаря Джеймса Хембліна, щоденний душ необхідний елементарній гігієні. Оскільки на шкірі живуть різні бактерії, то без душу значно зміниться мікробіом, попереджає дерматолог Дастін Портела. Про це повідомляє Best Life Online.

Душ, мочалка: фото nastroy
Душ, мочалка: фото nastroy

Це може призвести до шкірних інфекцій, особливо при порізах або подряпинах. Відсутність душу вплине і на шкіру голови, спричинивши випадання волосся, заявляє експерт Сімран Мережі. На тілі, під пахвами, піт і бактерії теж можуть спричинити грибкові інфекції з подальшим поширенням.

Крім того, через відсутність миття на шкірі залишатиметься надлишок жиру і відмерлі клітини, що провокуватиме вростання волосся. Згодом розвиватиметься і неприємний запах тіла, який у кожного починає проявлятися по-різному.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Душ. Фото: скрин відео
Душ. Фото: скрин відео

У той же час, дерматологи застерігають, що щоденний душ також може зашкодити. Часте миття та скраб призводить до втрати вологи, сухості та подразнення шкіри. Тоді ослаблений бар'єрний захист стає вразливим до інфекцій та алергії. Отже, шкіру потрібно очищати щодня, але з помірністю заради здорового мікробіому.

Таким чином, як надто рідкісний, так і надмірний душ шкодить організму.

Нагадаємо, смердить, гірше за смітник: як усунути неприємний запах з рота

Як повідомляв "Знай.uа", пережитки минулого: про які методи лікування з СРСР потрібно забути раз і назавжди

Знай.uа писав, ваш сон буде врятований: що потрібно припинити їсти, щоб позбавиться хропіння