Кисломолочні продукти їдять багато, вони дійсно корисні і повинні входити до раціону, але далеко не всіх людей.

Терапевт назвала тих, кому сир украй не бажано вживати, та назвала причини.

Сир, фото produkt-pitania
Сир, фото produkt-pitania

Сир справді унікальний завдяки своїм корисним властивостям. Це доступне джерело білка та кальцію, фосфору, вітаміну А, вітамінної групи В. З усіх кисломолочних продуктів лише сир має найменші обмеження щодо вживання у дитячому, а також у дієтичному та лікувальному харчуванні.

Проте терапевт Ганна Івашкевич упевнена, що деяким людям варто виключити його з раціону, щоби не нашкодити організму. Йдеться про тих, хто має такі захворювання та особливості:

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще
  • непереносимість лактози,
  • хвороба нирок,
  • гастрит,
  • атеросклероз.

Сир, фото bigmir
Сир, фото bigmir

Тільки лікар може схвалити людям із зазначеними захворюваннями їсти сир. Також до цього продукту варто ставитися з обережністю тим, хто має зайву вагу. При високому відсотку жирності продукт засвоюється швидше – таким чином організмом швидше поглинаються калорії та жир. Цей момент слід враховувати людям, яким потрібно контролювати рівень холестерину та вагу.

Сніданок, фото depositphotos
Сніданок, фото depositphotos

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що сумнівна користь: перелік здорових продуктів, які "нагородять" жиром на животі.

Раніше ми повідомляли, що цей небезпечний "дует" може наробити лиха: чому не варто поєднувати сало з часником.