Гречану крупу можна назвати продуктом довгожителів. Як виявилося, ця проста і доступна страва здатна дуже позитивно впливати на організм. Про це пише портал novosti24.

Фахівці заявляють, що збалансована низькокалорійна дієта із правильними рослинними продуктами допомагає покращити виробництво білка SIRT1, який може збільшити тривалість життя.

Гречка. Фото: скрін youtube
Гречка. Фото: скрін youtube

Найбільш простий спосіб отримати цей білок – додати до раціону гречку. Вчені провели дослідження та попередні результати показали, що дієта, що включає гречану крупу, допомагає збільшити виробництво SIRT1. Посилити ефект можна, якщо вживати й інші рослинні продукти – горіхи, овочі, фрукти.

Гречана каша. Фото: Youtube
Гречана каша. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою
Показати ще

Крім того, відомо, що у гречаній каші у високій концентрації містяться флавоноїди, які перешкоджають розмноженню злоякісних клітин і тим самим знижують ризик онкологічних захворювань.

Гречка ще добре допомагає в схудненні - вона забезпечує організм білками і надовго втамовує почуття голоду. Дієтологи радять вживати кашу без солі та цукру.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, профілактика вірусів обернеться проблемами зі здоров'ям: кому не можна налягати на часник.

Також наш портал інформував, тішите рецептори, але ставите під удар здоров'я: що відомо про небезпечні властивості оселедця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цей французький сніданок змусить вас довго худнути: який продукт не можна вживати зранку в жодному разі.