Люди з критично високим рівнем глюкози помічають, як сильно страждає їхня шкіра. При цьому процеси регенерації відбуваються дуже повільно. І треба розуміти, що "цукрове обличчя" – не лише про прищі.

З'являється набряклість, глибокі заломи на лобі, темні кола або мішки під очима, а також може спостерігатися нависання верхніх повік, надмірна пігментація, а шкіра починає за такої проблеми мати жовтуватий або сіруватий відтінок. Найгірше, що багато з цих ознак можуть виявлятися ще до 30 років.

За словами дієтологів, відстрочити таке старіння можна, якщо переглянути свій раціон.

Маска для обличчя, фото YouTube
Маска для обличчя, фото YouTube

Цілком позбавитися цукру навряд чи вдасться, тим паче, що у розумних кількостях - до 10 % загальної калорійності раціону - він необхідний організму. Але в іншому слід уважніше ставитись до складу продуктів.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Важливо пам'ятати, що є продукти, які містять прихований цукор, що згубно впливає на організм.

Напівфабрикати, скріншот: YouTube
Напівфабрикати, скріншот: YouTube

Йдеться про м'ясні напівфабрикати, сухі сніданки, соуси та консервовані овочі, а також готові салати, фастфуди і навіть суші. Тому від них краще відмовитись. У меню має бути більше овочів, фруктів, білків. Звичні солодощі краще замінити здоровішими варіантами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, 15 хвилин, і буде ідеально чисто: як швидко навести лад удома, якщо гості вже на підході.

Раніше повідомлялося, чорніють ніжки розсади: у чому "корінь" проблеми, і як це виправити.

Також, шлунок такого не перенесе: які продукти протипоказані у тандемі з гречаною кашею.