Смажена картопля - улюблена багатьма страва, яку не назвеш корисною для здоров'я. А в "дуеті" з деякими іншими продуктами така їжа може дуже швидко подарувати неприємні наслідки. Про це пише портал zdorovia.

Дієтологи категорично не рекомендують вживати хліб разом зі смаженою картоплею. У хлібі також міститься концентрований крохмаль, що посилить негативний вплив картоплі.

Смажена картопля, фото: Знай.ua
Смажена картопля, фото: Знай.ua

Такий набір продуктів призведе до того, що шлунок не зможе відразу все перетравити і інтенсивніше вироблятиме шлунковий сік. Це призводить до руйнування слизової оболонки шлунка.

Ще фахівці вкрай не рекомендують запивати смажену картоплю алкоголем. Ця страва і так сильно навантажує нирки, а спиртне тільки посилить негативний ефект.

Популярні новини зараз
Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Смажена картопля, скріншот: YouTube
Смажена картопля, скріншот: YouTube

Картопля і м'ясо - цей "дует" найпопулярніший і дуже небезпечний для здоров'я. Після такого блюда може статися збій травлення, оскільки шлунку доведеться одночасно справлятися з білками, жирами та вуглеводами, а це завдання не з простих.

Не рекомендується додавати до смаженої картоплі помідори. Цей овоч робить крохмаль практично не засвоюваним, що може призвести до нетравлення.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гречка – секрет довголіття? Дієтологи розповіли невідомі факти про популярну крупу.

Також наш портал інформував, тішите рецептори, але ставите під удар здоров'я: що відомо про небезпечні властивості оселедця.

Крім того, ми писали, профілактика вірусів обернеться проблемами зі здоров'ям: кому не можна налягати на часник.