Гастрит – неприємна хвороба, яка заважає повноцінно та з насолодою проживати життя. Однак від такої неприємної хвороби є методи лікування.

Як розповіла доктор Юлія Єсипенко, гастрит або запалення слизової оболонки шлунка, що призводить до розладу функцій органу, потребує безперечної участі в процесі медицини.

Гастрит. Фото: Youtube
Гастрит. Фото: Youtube

Основою лікування спеціаліст називає ерадикаційну терапію із включенням антибіотиків, а також так звану замісну терапію з використанням шлункового соку, пепсину та інших.

Крім того, існують такі методи, як корекція порушень кишкового травлення, фізіотерапія та лікування мінеральними водами.

Популярні новини зараз
Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

При цьому лікар нагадує про те, що людина і сама має брати участь у своєму оздоровленні. Насамперед необхідно пам'ятати про те, що при гастриті деякі продукти подібні до отрути.

Тому, щоб не посилювати хворобу, зі свого раціону потрібно повністю прибрати або обмежити до мінімуму споживання солі та спиртного. Чай та кава пити рідко і це повинні бути не міцні напої.

Дискомфорт у животі. Фото: скрін youtube
Дискомфорт у животі. Фото: скрін youtube

Та й культура їжі при гастриті також особлива. Їсти необхідно за режимом, кожні дві-три години, а порції мають бути невеликими, щоб не дозволити організму відчути навіть найменші ознаки переїдання.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль - хороша альтернатива таблеткам.

Раніше ми повідомляли, коли оргазм кращий за будь-які ліки: вчені відкрили несподівану користь сексу від нежиті.