Як виявилося, популярне соняшникове насіння, яке подобається комусь на свій смак, а хтось гризе його, щоб заспокоїтися, може бути шкідливим.

На думку лікарів-ендокринологів, звичка є насіння, особливо у великій кількості, може завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Соняшник, скріншот з відео
Соняшник, скріншот з відео

Насамперед відзначається велика кількість жирних кислот, причому переважають омега-6, які у великій кількості можуть посилювати запалення в організмі. Крім того, насіння соняшнику дуже калорійне, адже містить близько 600 ккал на 100 г.

Тому слід врахувати цю деталь, адже насінням соняшника дуже легко захопитись і з'їсти багато. Цей продукт також стимулює апетит. І якщо ви не з'їсте насіння стільки, щоб заповнити шлунок, то доведеться "наздогнати" іншою їжею, зазначають лікарі.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Соняшник, скріншот з відео
Соняшник, скріншот з відео

Крім того, слід врахувати, що смажене насіння соняшника є джерелом кінцевих продуктів глікування, що є одним із головних факторів старіння. Але на цьому негативний вплив не закінчується, адже ця звичка теж сильно псує зуби.

Фахівці також попереджають, що куплене з рук насіння соняшнику може містити яйця паразитів і стати джерелом зараження. Так що якщо без цього продукту ніяк не обійтися, краще купувати сире насіння, ретельно його мити, а потім підсушувати в духовці або мікрохвильовій печі.

соняшникове поле, фото з вільних джерел
соняшникове поле, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль - хороша альтернатива таблеткам.

Раніше ми повідомляли, коли оргазм кращий за будь-які ліки: вчені відкрили несподівану користь сексу від нежиті.