Почорнілі банани вважаються дійсно стиглими, але через зовнішній вигляд багато хто воліє позбавлятися таких фруктів. Якщо їсти перестиглі банани бажання немає, то можна з користю застосувати їх у побуті. Про це пише інформаційний портал UAportal.

Викидати почорнілі банани – це останнє, що варто робити. Такі фрукти можуть виручити при виконанні деяких домашніх справ.

Перестиглі банани. Фото: скрін youtube
Перестиглі банани. Фото: скрін youtube

У першу чергу банани, що переспіли, можна використовувати для видалення іржі з побутових предметів. Уражену ділянку слід натерти внутрішньою частиною шкірки. Натуральні олії впливають на іржу і через кілька хвилин її можна буде прибрати, використовуючи чисту ганчірку.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

У шкірці перестиглого банана містяться натуральні масла і калій, які можуть стати заміною крему для взуття. Втерти внутрішню частину шкірки в поверхню взуття і відполірувати м'якою тканиною - і вуаля все блищить.

Крім того, банани, що переспіли, можна подрібнити й змішати з ґрунтом. Це стане чудовим добривом як для кімнатних рослин, так і для садових овочів. Поживні речовини, що містяться в бананах, сприятимуть кращому зростанню.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 15 хвилин, і буде ідеально чисто: як швидко навести лад удома, якщо гості вже на підході.

Також наш портал інформував, позбавить не тільки від пилу, а й інших проблем: корисний лайфгак з пилососом, про який мало хто знає.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, закінчилися капсули та порошок? Робимо гель для прання в домашніх умовах, від плям не залишиться і сліду.