У повсякденному житті ми часто стикаємося з потенційними джерелами "бруду", про які навіть не здогадуємось.

Одним із таких предметів може виявитися звичайна жіноча сумочка. Хоча вона і не асоціюється з антисанітарією, експерти попереджають, що ця річ може бути набагато бруднішою, ніж, наприклад, сидіння унітазу. Подумайте тільки, скільки разів ви ставили свою сумочку на різні поверхні протягом дня – на підлогу у транспорті, на столики у кафе чи ресторанах, а іноді й на підлогу у туалетних кімнатах. Всі ці місця можуть бути джерелами різних бактерій та забруднень, які потім потрапляють у саму сумочку. Про це повідомляє Express.

Жіноча сумочка. Фото Freepik
Жіноча сумочка. Фото Freepik

Як розповідає експерт з гігієни Террі Фішер, саме через таку постійну "подорож" сумочок вони часто стають справжніми розплідниками шкідливих мікроорганізмів.

"Більшість сумочок часто брудніші за ваше сидіння унітазу, оскільки дослідження виявляють наявність шкідливих бактерій і навіть фекалій", - застерігає він.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Жіноча сумочка. Фото скріншот Instagram
Жіноча сумочка. Фото скріншот Instagram

Причина такого стану речей досить банальна. На відміну від туалетів, кухонних поверхонь або інших потенційно "брудних" місць, які ми регулярно дезінфікуємо під час збирання, сумочки рідко зазнають ретельного очищення. Вони залишаються осторонь санітарних процедур, накопичуючи все нові і нові забруднення.

Нагадаємо, незвичайні способи "запалити вогонь" мотивації для великого прибирання

Як повідомляв "Знай.ua", можна заощадити купу грошей: як навести лад у санвузлі без магазинної хімії

Знай.ua писав, 15 хвилин, і буде ідеально чисто: як швидко навести порядок вдома, якщо гості вже на підході