Підвищений тиск – проблема від якої страждають багато людей. Зазвичай, щоб поліпшити стан використовують аптечні засоби, але цілком можна обійтися і без них. Для цього до раціону потрібно додати один доступний продукт, пише bukovyna.

Доступний, смачний рятівник від підвищеного тиску – банан. У цьому фрукті міститься приблизно 375 міліграмів калію, що більше 10% рекомендованої норми для чоловіків і майже 15% для жінок.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Вчені провели десятки клінічних досліджень, у яких застосовували добавки з калієм зниження артеріального тиску. Результати показали, що прийом щонайменше 1173 міліграм калію допомагав людям із високим кров'яним тиском. Тобто щоб нормалізувати тиск, потрібно з'їсти приблизно три банани.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Втім, зловживати цією корисною властивістю бананів не варто. Особливо це стосується людей, які паралельно ще вживають ліки проти високого тиску. Такі препарати можуть спричинити надмірне накопичення калію в організмі. Це може призвести до аритмії, м'язової слабкості, розладу шлунка та інших неприємних наслідків.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, самі в себе крадете роки життя: харчові звички, які варто поміняти.

Також наш портал інформував, неприємні наслідки гарантовані: які продукти небезпечно поєднувати зі смаженою картоплею.

Крім того, ми писали, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.