Деякі люди вважають за краще додавати в каву кілька крапель алкоголю, щоб надати особливого смаку і трохи розслабитися. Однак такий "коктейль" може становити велику загрозу здоров'ю та навіть життю. Про це пише arguments.

Фахівці відзначають, що якщо випити філіжанку кави незадовго до вечірки та прийому алкоголю, то організм тільки виграє. Напій допоможе запустити вироблення спеціальних компонентів у печінці, які швидко розщеплять алкоголь.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Якщо ж змішати напій зі спиртним, наприклад, роблячи каву по-ірландськи, то здоров'я отримує серйозну шкоду. Суть у цьому, що напої по-різному впливають внутрішні органи. Якщо кава чинить збудливу дію, зокрема підвищує тиск, то алкоголь заспокоює нервову систему та знижує тиск, розширюючи судини.

Така одномоментна дія надає серйозне навантаження на організм, страждають серце, судини та нервова система.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Також дуже небезпечно випивати каву після алкоголю. Напій не допоможе протверезіти, а лише погіршить ситуацію. Наприклад, можливі багато побічних ефектів, серед яких гастрит, гіпертонія, раптовий частий пульс та аритмія.

Регулярне вживання кави та алкоголю здійснюватиме серйозне навантаження, яке згодом обернеться серйозними проблемами зі здоров'ям. Найчастіше все закінчується інсультом та інфарктом.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, самі в себе крадете роки життя: харчові звички, які варто поміняти.

Також наш портал інформував, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.

Крім того, ми писали, ці продукти запускають процес схуднення: можна їсти навіть перед сном.