Тема схуднення у весняні теплі дні є дуже актуальною. Щоб встигнути набрати форму до літа, потрібно звернути увагу на одну вправу, яка не тільки зміцнить м'язи, а й допоможе змоделювати фігуру. Не забувай, що спалювання жиру потребує цілеспрямованості.

Цілеспрямованість не варто плутати з марафонами та виснажливими сетами "воркауту". Персональні тренери постійно наголошують, що не варто кидатися з головою у воду, оскільки це може призвести до різних травм або просто виснажити організм.

Отже, якщо ви хочете схуднути навесні і змусити м'язи, що застоялися, рухатися, спробуйте цю просту вправу.

Про це розповів один із українських фітнес-блогерів, який часто ділиться корисними порадами у сфері фізкультури.

Дієта, харчування: фото doctorpiter
Дієта, харчування: фото doctorpiter

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Хорошим рішенням, яке поєднує спалювання жиру і кардіоефекти, тобто насичення організму киснем і зміцнення серця, є силова ходьба. Ця вправа підвищує частоту серцевих скорочень і водночас не перенапружує суглоби та м'язи. Важливо, що під час тренування ви можете спалити стільки ж калорій, скільки під час звичайної пробіжки.

Ранкова пробіжка. Фото: YouTube
Ранкова пробіжка. Фото: YouTube

Що таке спортивна ходьба?

Двома словами — це не що інше, як швидка ходьба. Звичайно, її темп залежить від багатьох факторів, включаючи рівень попередньої фізичної активності, рельєф місцевості та питання, пов'язані зі здоров'ям. Проте, вважається, що середня швидкість ходьби під час силової ходьби має становити від 6 до 8 км/год.

Варто, проте, відзначити, що, починаючи займатися аеробними видами спорту, слід починати з нижчого рівня. Спочатку цілком достатньо ходити в рівномірному темпі близько 30 хвилин. Згодом маршрут слід подовжувати, а швидкість поступово збільшувати, слідуючи здоровому глузду, щоб не наражати себе на задишку, запаморочення або різним травмам і хворобливим відчуттям.

Може здатися, що швидка ходьба — це не мистецтво. Проте фахівці зазначають, що про техніку забувати не варто.

Пробіжка, скріншот: YouTube
Пробіжка, скріншот: YouTube

Під час тренувань зі спортивної ходьби хоча б одна нога має постійно контактувати із землею. Перед тим, як почати ходити, розтягніть м'язи та сухожилля, що амортизують стопи. Виконайте кілька кругових рухів, спираючись пальцями ніг на землю. Також корисно використовувати прості вправи для розтяжки м'язів ніг, щоб уникнути травмування.

У бігу є коротка "фаза польоту", коли обидві ноги відриваються від землі, швидка ходьба не передбачає такого моменту. Саме тому, серед іншого, коліна та інші суглоби не так схильні до травм, як при бігу. А все завдяки тому, що під час силової ходьби ви ніколи не приземляєтеся вагою тіла з повітряного становища.

Скористайтеся рухом рук. Зігніть руки в ліктях, досягнувши кута 90 градусів, і ритмічно розмахуючи ними, здійснюйте силову ходьбу. Постава повинна бути вертикальною, груди піднесені і гордовиті, а плечі відведені назад і опущені, подалі від вух. Стегна злегка нахиляйте вперед, але задійте м'язи тулуба, щоб підтримувати гарну поставу та прямий хребет. Не горбиться та не нахиляйте спину вперед.

Пробіжка, скріншот: YouTube
Пробіжка, скріншот: YouTube

Бажано надягати високі шкарпетки для тренування, але уникайте шкарпеток зі 100% бавовни, оскільки вони утримують вологу. Після тренування не забудьте розтягнутися та відпочити. Тепла ванна також чудово розслаблює напружені м'язи.

Нагадаємо, які овочі ніколи не зроблять нас стрункими - забудьте про них до літа.

Раніше повідомлялося, що потрібно робити з ранку, щоб бути щасливим весь день навіть без сонця: багато хто забуває про це.

Також, міфи про розмір пеніса похитнулися через... носи: хірург розповіла, як тепер можна визначити наявність "зброї".