Банани радують нас не тільки приємним смаком, але й цілим комплексом вітамінів, а також корисних речовин. Але в деяких випадках фрукт може зашкодити організму. Про це пише woman24.

Фахівці наголошують, що банани не становлять загрози здоров'ю за відсутності протипоказань та розумного споживання. Однак, якщо фрукта в раціоні буде занадто багато, то можливий цілий ряд неприємних наслідків.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Насамперед банани можуть "нагородити" зайвою вагою. У фрукті міститься значна кількість вуглеводів і калорій, які при надмірному споживанні фрукта не найкраще позначаються на фігурі.

Банани мають помірний глікемічний індекс, але при переїданні можуть спровокувати стрибок глюкози. Це вкрай небезпечно для людей, які страждають на підвищений рівень цукру в крові.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Банани, скріншот: YouTube
Банани, скріншот: YouTube

Вчені попереджають, що ще одна неприємна особливість бананів – вони можуть провокувати мігрені. Наголошується, що причиною виникнення болю є хімічні речовини, зокрема тірамін, який міститься в бананах у досить великій кількості.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ці продукти запускають процес схуднення: можна їсти навіть перед сном.

Також наш портал інформував коктейль "Інфаркт": чому змішувати каву з алкоголем не найрозумніша ідея.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, метеозалежним на замітку: який чай допоможе вгамувати головний біль – хороша альтернатива таблеткам.