Міжнародна група вчених виявила, що коли дріжджі та бактерії із ферментованого чайного гриба колонізували кишечник, у людей змінювався жировий метаболізм. Це відбувалося без змін у дієті.

У результаті вживання чайного гриба призвело до зниження запасів жиру.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу GSMinfo.

Чайний гриб, скріншот: YouTube
Чайний гриб, скріншот: YouTube

Дослідники вивчили флору, знайдену у симбіотичних культурах бактерій та дріжджів комбучі або напою із чайного гриба. Особливо корисною виявилася желатинова закваска, багата на мікроби, що плаває поблизу поверхні ферментованої рідини.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У ній знайшли пробіотичні бактерії, включаючи види Acetobacter, Lactobacillus та Komagataeibacter. Раніше вчені з'ясували, що вони корисні для здоров'я, зокрема знижують артеріальний тиск.

В рамках нового дослідження вчені з Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл виявили, що бактерії чайного гриба впливають на експресію кишкових генів, особливо тих, які пов'язані з жировим метаболізмом.

Чайний гриб, скріншот: YouTube
Чайний гриб, скріншот: YouTube

Введена флора посилила кількість білків, необхідні розщеплення жиру. Крім того, вони знизили утворення білків, які допомагають створювати ліпідні сполуки – тригліцериди.

"Наші результати свідчать про те, що бактерії у напої з чайного гриба викликають стан "натщесерця" у господаря навіть за наявності достатньої кількості поживних речовин", - пояснюють вчені.

Дослідження провели на модельному черв'яку C. elegans - мікроскопічному нематоді. У них не накопичується жир, як люди. Проте вчені вважають, що такі метаболічні ефекти чайного гриба, швидше за все, спостерігатимуться й у людей.

Нагадаємо, потрібна літрова пляшка та рушник: лікар розкрив метод, як врятувати вашу спину від болю.

Раніше повідомлялося, що два прилади крадуть електроенергію будинку – потрібно вимкнути негайно.

Також, дивна, але дуже корисна звичка: чому українцям краще почати пити окріп.