Будь-які продукти харчування так чи інакше впливають на мозок людини, тому варто знати, що краще додати до свого раціону. Зокрема, слід розуміти, які популярні продукти є шкідливими для функціонування мозку людини.

Про це повідомляє NewsBytes.

ТОП-5 найгірших продуктів для мозку

Смажені продукти

Риба з чіпсами, картопля фрі, самоса та інші смажені продукти можуть спровокувати втрату пам’яті. Через такі продукти в організмі може виникнути запалення, яке пошкодить судини, що подають до мозку кров.

McDonald's, картопля-фрі. Фото із соцмереж
McDonald's, картопля-фрі. Фото із соцмереж

Рафінований хліб і макарони

Ці продукти у період переробки втрачають всі корисні компоненти, які в них є. Вони здатні підвищувати рівень цукру та інсуліну, погано впливаючи на пам’ять людини.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Макарони, скріншот з відео
Макарони, скріншот з відео

Рослинні олії

До складу таких олій входить велика кількість запальних жирних кислот, які шкодять мозку людини. Більш того, ці олії навіть здатні підвищувати ризик виникнення хвороби Альцгеймера. До того ж, людина може впасти в депресію.

Рослинна олія, скріншот з відео
Рослинна олія, скріншот з відео

Сир

Цей продукт харчування здатний закупорювати кровоносні судини мозку і провокувати виникнення запалення, через що людина може втрачати пам’ять і навіть отримати інсульт. До списку таких шкідливих сирів входить американський сир і палички моцарели.

Сир / фото: відкриті джерела
Сир / фото: відкриті джерела

Риба з високою кількістю ртуті

Такі морепродукти, як тунець, акула, риба-меч і королівська макрель має у своєму складі багато ртуті, через яку може постраждати розвиток мозку. До того ж, регулярно вживання такої риби може погано впливати на нирки та печінку.

Консервований тунець, скріншот: YouTube
Консервований тунець, скріншот: YouTube

Нагадаємо, який популярний продукт підвищує ризик виникнення серцевих хвороб.

Як повідомляли раніше, які популярні крупи краще прибрати зі свого раціону харчування.

Як писав "Знай" раніше, чому банани не такі корисні, як про них думають.